Območno tekmovanje ZDIS v balinanju - ekipno
 

V soboto 11. 5. 2019 je potekalo v Trbovljah območno tekmovanje ZDIS v balinanju - ekipno. Tekmovalo se je v moški in ženski konkurenci. Prijavljeno je bilo 8 moških ekip ,ki so tekmovali na igrišču BK Buldog in 5 ženskih ekip, ki pa so igrale na igrišču AMD - Neža. 

 
Kopanje težkih invalidov
 

Kot že nekaj let dosedaj je društvo invalidov Hrastnik organiziralo dvodnevno kopanje težkih invalidov v Zdravilišču Laško. Komisija za zdravstveno in socialne razmere je na osnovi predlogov potrdila udeležbo 35 članov za dvodnevno kopanje.

 
Izlet na Lisco in Sveti Lovrenc
 

Na zbirnem mestu na tržnici Hrastnik se nas je dne 25.04.2019 zbralo 22 pohodnikov društva invalidov Hrastnik. Na postajališču Brnica, Dol pri Hrastniku ...

 
Tretji četveroboj v pikadu Rimske Toplice
 

V torek, 16.4.2019. je v prostorih DI Rimske Toplice potekal  že tretji četveroboj  prijateljskih  društev invalidov v  pikadu : DI Sevnica; DI Radeče; DI Hrastnik ter DI Rimske Toplice ...

 
Razstava ročnih del ob 50 obletnici ZDIS - Slovenj Gradec
 

V četrtek, 11.4.2019 smo se udeležili razstave ročnih del ZDIS ob 50 letnici ustanovitve organizacije. Med 40 ...

 
Kopalni dan v Termah Topolšica
 

Za  prvi kopalni dan v tem letu smo si izbrali Terme Topolšica, ki so odmaknjene od mestnega vrveža in hitrih cest in obdane z gozdovi.

 
Praznovanje dneva žena, 8. marec 2019
 

Srečanje članic DI Hrastnik v našem društvu poteka že kar tradicionalno. Tako kot že nekaj zadnjih let smo se 8. marca  ...

 
Zbor članov
 

16. marca 2019 smo organizirali vsakoletni zbor članov Društva invalidov Hrastnik, že tradicionalno v Športni dvorani Hrastnik.

 
DP v hitropoteznem šahu
 

V soboto 16. 3.2019. je v gostišču Zasavski Gurman  potekalo tekmovanje v hitropoteznem šahu za posameznike - invalide. Uvodoma ..

 
Aktivnosti Društva invalidov Hrastnik v mesecu marcu
 

Podrobnejše informacije ->

 
KAPACITETE IN REHABILITACIJA ZDIS 2019
 

Vloge, ki so na voljo na sedežu društva in na spletni strani društva www.invalidi-hrastnik.si morajo biti posredovane na društvo osebno oz. po elektronski ali navadni pošti najkasneje do 10.01.2019.

 
Računalniški tečaj
 

V sklopu izobraževanja smo imeli 11.12.2018 v torek popoldan v prostorih našega društva kratek začetni računalniški tečaj za naše člane.

 
Srečanje ob mednarodnem dnevu invalida
 

Vsako leto se člani Društva invalidov Hrastnik zberemo na srečanju pred novim letom, s katerim obeležimo hkrati mednarodni dan invalida, ...

 
Ekipno državno prvenstvo invalidov v pikadu
 

V soboto, 03.11.2018 je potekalo ekipno državno prvenstvo invalidov v pikadu v gostišču Zasavski gurman na Dolu pri Hrastniku pod okriljem ZŠIS in organizatorjem DI Hrastnik.

 
Martinovanje Majolka (Videm pri Ptuju)
 

Člani in članice DI Hrastnik, smo se tudi tokrat pod vodstvom predsednika društva udeležili praznovanje svetega Martina. Tokrat smo že ...

 
Gruntovčani gostovali v Krmelju
 

V programu prireditev ob občinskem prazniku občine Sevnica je KUD Gruntovec iz hrvaškega Signeda gostoval v Kulturnem domu v Krmelju s svojo gledališko predstavo oz.

 
Organizirano kopanje v Krapinske toplice
 

Društvo invalidov Hrastnik je dne 04.10.2018 organiziralo kopalni dan v Krapinske toplice v Hrvaško Zagorje. Zbrali smo se v oblačnem vremenu, ki pa se je prelevil v krasen sončen dan, ob 7.uri zjutraj smo krenili z tržnice in že po usklajeni poti pobrali ...

 
Ekskurzija Bizeljsko/Brežice
 

Člani društva invalidov Hrastnik smo se 13. oktobra odpravili na krajšo ekskurzijo v spodnji del Posavja, točneje v Brežice in na Bizeljsko. Ob ...

 
Kostanjev piknik na Kalu
 

Člani planinske sekcije društva invalidov Hrastnik smo se dogovorili, da za  zaključek naših izletov v letu 2018 naredimo pohod na Kal.

 
Zasavske športne igre
 

V soboto 15.9.2018. so v Trbovljah potekale 10- te športne igre invalidov v  ...

 
Pohod na Roglo, Lovrenška jezera in Pesek
 

V četrtek, 27. septembra smo se podali na Lovrenška jezera.  ...

 
Piknik hrastniških invalidov
 

Tako, kot že več let se organizira piknik za naše člane. Ker smo bili že lani zadovoljni z lokacijo, smo ...

 
Kopalni dan - Mala nedelja
 

Dnevi hitro bežijo in že je tu predzadnji kopalni dan, ki ga organizira društvo invalidov Hrastnik in to v Bio terme Malo Nedeljo. Kot ponavadi smo se tudi tokrat dobili ob 7. uri zjutraj ...

 
Festival kulinarike Funšterc 2018
 

Festival Funšterc se odvija od leta 2011, se pravi da naše društvo že osmo leto uspešno sodeluje na samem festivalu, ki ga pa vsako leto obišče več obiskovalcev kot tudi ekip, ki ...

 
Vseslovensko srečanje invalidov na Kopah
 

Tako kot vsako leto smo se tudi letos invalidi Hrastnika udeležili srečanja na Kopah.

 
Studenec - gledališka prestava
 

Leto je naokrog in ljubitelji kulture smo si ogledali čudovito predstavo  Lepo je biti muzikant. Igra z glasbo Slavka in Vilka Avsenika...

 
Pohod planinske sekcije društva invalidov Hrastnik
 

Po sredinem nočnem deževju, smo se v četrtek zjutraj v prelepem sončnem jutru ob 7. uri odpeljali iz Tržnice proti Menini Planini.

 
Piknik težkih invalidov
 

Tako kot vsako leto smo se  v našem društvu dogovorili, da organiziramo piknik za naše težke invalide.

 
Organizirano kopanje z ribjim piknikom na barki
 

V četrtek, 05. julija 2017 nas je pričakalo lepo sončno jutro, zbralo se nas je 35, ki smo težko pričakovali ribji piknik na turistični barki.

 
Avgustovski kopalni dan v Strunjan
 

Še malo pa bomo zaključili letošnja kopalna potepanja po naši Sloveniji. Ker je poletje, čas počitnic in brezskrbnih dni smo se ponovno podali na morje, v objem Strunjan.

 
Organizirano kopanje v Termah Radence
 

Dnevi hitijo in že je tu prvi četrtek v mesecu juniju, in s tem že tretji kopalni dan, ki ga organizira Društvo invalidov Hrastnik, tokrat v terme Radenske toplice.

 
Izlet k planinskemu domu Pod Reško planino
 

Ko sem zbirala prijave za omenjeni izlet sem ugotovila, da malokdo od zainteresiranih za izlet ve kje je ta koča oz. planina. Zato se nas je petnajst članov dne 31.05.2018 podalo na raziskovanje bližnje okolice , saj reška planina  ni prav daleč od Hrastnika.

 
Rehabilitacija Strunjan
 

Dobre osebne izkušnje so več vredne od vabljivih reklam in oglasov…

 
Vpliv denarja na zdravje - dr. Ladislav Golouh
 
Leto je ponovno hitro minilo in čas je bil, da med nas povabimo nam in vam že znanega dr. Ladislava Golouha. Tokrat je društvo invalidov Hrastnik
 
Organizirano kopanje Krapinske toplice
 
Društvo invalidov Hrastnik je dne 03. 05. 2018 organiziralo kopalni dan v Krapinske toplice v Hrvaško Zagorje
 
KUD Gruntovec
 
V lanskem letu smo bili člani in članice DI Hrastnik na ekskurziji na Hrvaškem, natančneje v majhnem mestecu Sigetecu in si ogledali predstavo o Gruntovčanih zelo popularne serije o Dudeku in Regici, ...
 
Kopanje težkih invalidov
 
16/4 in 17/4 – 2018 smo izvedli dvodnevno kopanje v Zdravilišču Laško. Na osnovi predlogov poveljnikov je komisija za zdravstvene in socialne razmere izbrala skupino 27 težjih invalidk in invalidov. Za težje invalide smo priskrbeli dva kombija, za ostale pa mali avtobus.
 
Aprilski kopalni dan
 
Z aprilom smo v Društvu invalidov Hrastnik začeli letošnjo sezono kopalnih dni. Za prvo kopanje smo izbrali Terme Topolšico. Z Mojco sva pozdravila vse udeležence prvega kopanja.
 
Izlet pohodnikov Društva invalidov Hrastnik
 
Kar 69 naših invalidk se je 10. marca zbralo na vsakoletnem praznovanju praznika žena. Ob spremljavi Quatro banda in ob mojstrovinah iz kuhinje Lojzeta Čopa smo preživeli čudovit večer.
 
Obisk ob dnevu žena in materinskem dnevu
 

V mesecu marcu je bil predviden obisk v dom starejših občanov Hrastnik s strani vodstva društva in članov komisije za zdravstvene in socialne razmere. Obisk je bil prestavljen zaradi viroze v domu. Tako je bil nato določen datum 13/4-2018.

 
Dan žena
 
Kar 69 naših invalidk se je 10. marca zbralo na vsakoletnem praznovanju praznika žena. Ob spremljavi Quatro banda in ob mojstrovinah iz kuhinje Lojzeta Čopa smo preživeli čudovit večer.
 
Delavnice ZDIS v Izoli
 
Naša Otilija se je konec februarja udeležila delavnice izdelovanja rožic iz raznih materialov. Preživele so ustvarjalen in družaben teden pod vodstvom mentorice iz Novega mesta.
 
Razstava ročnih del
 
Naše Sončnice in ostali naši člani in tudi stanovalci Doma starejših Hrastnik so celo leto pridno ustvarjali, včeraj pa so na ogled postavili svoje izdelke.
 
Zimski turnir v pikadu za pokal Krajevne skupnosti Steklarna
 
Naši pikadisti so se 21. februarja udeležili zimskega turnirja v pikadu, ki ga vsako leto organizirajo v Krajevni skupnosti Steklarna.
 
Kulturni dan
 
Tokrat smo on kulturnem prazniku v goste povabili našega spoštovanega člana, rojenega Dolana, Jožeta Barachinija. Ob svojih slikah nam je povedal svojo zanimivo življenjsko zgodbo.
 
Območno tekmovanje v šahu - posamezno
 
Letos so območno tekmovanje v šahu - posamezno gostili v Sevnici. Trije naši šahisti so se hrabro borili, a se žal nobenemu ni uspelo uvrstiti na državno prvenstvo.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del DVI Zasavje
 
Sončnice so si ogledale tudirazstavo ročnih del članov Društva vojnih invalidov Zasavja.Prednjačili so izdelki iz papirja in pletilski izdelki.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del ODI Zgornje Posotelje
 
Sončnice so si ogledale tudi razstavo ročnih del članov ODI Zgornje Posotelje. Tamkajšnji člani so pripravili izredno lepe izdelke iz šibja in lesa.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del DI Trbovlje
 
Sončnice so si ogledale razstavo ročnih del članov Društva invalidov Trbovlje. Nekaj razstavljenih izdelkov si lahko ogledate v galeriji.
 
Srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov
 
Tudi letos smo obeležili Mednarodni dan invalidom s srečanjem v decembru. Več kot 140 članov se nas je zbralo in skupaj smo preživeli lep večer.
 
Miklavžev bazar v Domu starejših Hrastnik
 
Sončnice so razstavile svoje izdelke na Miklavževem sejmu v Domu starejših Hrastnik. Oskrbovanci doma so bili zadovoljni nad ponudbo lokalnih društev in podjetnikov.
 
Delavnica izdelovanja novoletnih voščilnic
 
Tudi letos so naše Sončnice pod Janinim vodstvom v Knjižnici Antona Sovreta predajale veščine izdelovanja novoletnih voščilnic mlajšim rodovom.
 
Turnir v šahu ob prazniku Občine Sevnica
 
Naši šahisti so dostojno zastopali naše barve na turnirju v Sevnici.
 
Delavnica izdelovanja voščilnic
 
Jana se je v Radencih udeležila ZDIS-ove delavnice izdelovanja voščilnic.
 
Predavanje o diabetesu
 
Leopold Majes iz Društva diabetikov Hrastnik nam je na zadnjem letošnjem predavanju podal nekaj informacij o življenju s sladkorno boleznijo. Izmerili smo tudi krvni sladkor.
 
Državno prvenstvo invalidov v pikadu - ekipno
 
Tokrat smo se izkazali kot organizatorji Državnega prvenstva invalidov v pikadu - ekipno. 153 tekmovalcev s spremljevalci smo gostili na Dolu pri Hrastniku.
 
Oktobrski planinski pohod
 
Za zaključek letošnje planinske sezone so naši planinci tokrat izbrali Kal. Pridružili so se udeležencem kostanjevega piknika, ki so ga organizirali hrastniški planinci.
 
Predavanje o demenci - razumevanju in pomoči ob bolezni
 
Dr. Golouh nam je na šaljiv in razumljiv način predstavil bolezen, ki se je vsi po malem bojimo.
 
Območno ekipno tekmovanje v pikadu
 
Tudi letos je območno ekipno tekmovanje v pikadu gostilo naše društvo. Med 12 moškimi in 10 ženskimi ekipami so se za mesto na državnem prvenstvu potegovali tudi naši pikadisti in pikadistke. Vsi so se borili po svojih najboljših močeh ampak se nam letos ni izšlo za kakšen vidnejši rezultat. Smo pa spoznali nove in srečali stare prijatelje.
 
Septembrski kopalni dan
 
V Atomskih toplicah smo zaključili letošnjo sezono kopalnih dni. Na naših poteh moramo računati tudi na težave z zdravjem, a smo veseli, da se je tokrat izteklo srečno.
 
"NVO gre v šolo"
 
V tednu otroka sodelujemo v akciji "NVO gre v Šolo", kjer bomo hrastniškim šolarjem predstavili naše delovanje.
 
Septembrski planinski pohod
 
Tokrat so se naši planinci odpravili na našo južno mejo, na Trdinov vrh in si privoščili zdravilno vodo z Gospodične.
 
Festival zasavske kulinarike "Funšterc"
 
Festival je letos potekal že sedmič in prav na vseh izvedbah je z ekipo sodelovalo tudi naše društvo. Ekipo so tokrat sestavljale Slavica Grmšek, Vidosava Jokanović in Mira Klenovšek.
 
Predavanje o zdravilnih učinkih medu
 
Zvone Štaut nam je povedal vse o življenju čebel in o izdelkih, ki jih dobimo iz panjev. Zelo zanimivo in poučno je bilo!
 
Zasavsko - posavske športne igre
 
V Zagorju so 17. septembra potekale 9. zasavsko - posavske športne igre. Naši športniki so se zopet odlično odrezali in prinesli domov nekaj pokalov.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del Društva upokojencev Hrastnik
 
Razstavo ročnih del Društva upokojencev Hrastnik si je ogledala tudi naša Jana. Navdušena je bila nad ustvarjalnostjo Marjetic.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo
 
Tokratnega usposabljanja ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide v Radencih sta se udeležili dve naši članici. Navdušeni sta bili nad gostoljubnostjo Prekmurcev.
 
Piknik Društva invalidov Hrastnik na Kopitniku
 
Tudi letos smo se odločili, da pripravimo druženje naših članov na Kopitniku. Prek petdeset se nas je zbralo in ob glasbi, plesu in prepevanju smo uživali.
 
Septembrski kopalni dan
 
Tokrat smo se odpravili na Hrvaško, v Terme Tuhelj. Čeprav nas je celo pot močil dež, smo ob prijetnem druženju preživeli lep dan.
 
Člani društva so letovali na Braču
 
Tudi letos smo se skupaj odpravili na letovanje, v Milno na Braču. Vreme nam je služilo, za dobro vzdušje pa smo tudi poskrbeli.
 
Ribiča sodelovala na memorialni tekmi v Zagorju
 
Na memorialu, ki ga je organiziralo Društvo invalidov Zagorje ob Savi, so sta sodelovala tudi dva naša ribiča.
 
Piknik težkih invalidov
 
Tokrat smo naše težke invalide povabili v čudovit ambient Koče na Kopitniku. Ob pijači in jedači smo tudi zaplesali!
 
Avgustovski kopalni dan
 
Po julijskem izletu s turistično barko smo se tudi v avgustu odpravili na morje, v Strunjan, kjer nas nikdar ne razočarajo.
 
Srečanje invalidov na Kopah
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo se udeležili tudi srečanja invalidov na Kopah. Na tisočih metrih nadmorske višine smo preživeli čudovit dan.
 
Ogled gledališke predstave v Poletnem gledališču Studenec
 
Že tradicionalno smo hrastniške invalidke in invalidi tudi letos obiskali Poletno gledališče Studenec pri Domžalah. Ogledali smo si ljubezensko igro s petjem.
 
Julijski planinski pohod
 
V teh vročih dneh so se naši planinci hladili v soteski Vintgar, po dolgem in počez pa so raziskali tudi Bled.
 

Organizirano kopanje z ribjim piknikom na barki »Zlatoperka«

 
Ribja pojedina s pogledom na naša obalna mesta nas je navdušila. Avgusta odhajamo na kopanje v Strunjan. Pridružite se nam!
 
Srečanje invalidov v Logarski dolini
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo se udeležili srečanja invalidov v Logarski dolini. V čudovitem okolju in v prijetni družbi je čas kar prehitro minil.
 
Ogled razstave ročnih del DU Dol pri Hrastniku
 
Naše Sončnice se z veseljem odzovejo vabilom sorodnih društev na razstave ročnih del. Tokrat so šle pogledat izdelke članic Društva upokojencev Dol pri Hrastniku.
 
Aktivnosti ob Prazniku KS Steklana
 
Naši športniki so se udeležili tekmovanj v kegljanju, balinanju in pikadu ob Prazniku KS Steklarna.
 
Ekskurzija v Varaždin, Ludbreg in Sigetec
 
Na letno ekskurzijo smo se tokrat odpravili na Hrvaško. Ogledali smo si Varaždin, Ludbreg in Sigetec. Navdušili so nas tudi "Gruntovčani".
 
Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij
 
V sklopu Poletnega festivala hrastniške knjižnice je že tradicionalno potekala tudi Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij. Zopet smo se lepo predstavili.
 
Sončnice: Delavnica izdelovanja nakita
 
V okviru Poletnega festivala hrastniške knjižnice je naša Jana vodila delavnico izdelovanja nakita.
 
Usposabljanje ZDIS za prostovljce, ki aktivno delajo na društvih
 
Usposabljanja ZDIS za prostovoljce, ki aktivno delajo na društvih v Zrečah sta se tokrat udeležila Jerica in Gusti.
 
Junijski kopalni dan
 
V Radencih smo vedno navdušeni nag gostoljubnostjo in ambientom. Tudi tokrat smo se imeli lepo.
 
Majski planinski pohod
 
Naši planinci so se tokrat potepali po Hočkem Pohorju.
 
Rehabilitacija v Strunjanu
 
Na Društvu invalidov Hrastnik smo za svoje člane pripravili rehabilitacijski program v Talasu Strunjan. Nad gostoljubjem Primorcev in raznovstnostjo tamkajšnje ponudbe smo bili navdušeni.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo
 
Tokratnega usposabljanja ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide v v Moravskih Toplicah sta se udeležili dve naši članici. Navdušeni sta bili nad programom.
 
Območno tekmovanje v balinanju
 
Naši balinarji in balinarke so tokrat tekmovali na območnem tekmovanju v Sodražici.
 
Majski kopalni dan
 
Za drugi kopalni dan smo izbrali Topolšico. Nabral se nas je poln avtobus članov, željnih čiste narave in blagodejne zdravilne vode.
 
Razstava ročnih del DI Zagorje ob Savi
 
Otilija, Cvetka, Alenka in Mihaela so se udeležile otvoritve razstave ročnih del DI Zagorje ob Savi in bile nad izdelki navdušene.
 
Aprilski planinski pohod
 
Za letošnji prvi planinski pohod smo zopet izbrali turo po obronkih Hrastnika.
 
Meddruštveni turnir v pikadu v Radečah
 
Ženska in moška pikado ekipa sta se udeležili turnirja v Radečah in znova dosegli lepe uvrstitve.
 
Dvodnevno kopanje težkih invalidov
 
Tako kot vsako leto, smo se tudi letos dva dni družili z našimi težkimi invalidi v Zdravilišču Laško.
 
Usposabljanje ZDIS za invalide, ki prostovoljno delajo na DI
 
Tokratnega usposabljanja ZDIS za invalide, ki prostovoljno delajo na DI, ki je potekalo v Topolšici, sta se udeležila dva naša člana.
 
Aprilski kopalni dan
 
Za prvo destinacijo naših letošnjih kopalnih dni smo izbrali Terme Fontana v Mariboru. Navdušeni smo bili tudi nad kosilom v Koblarjevem zalivu ob Mariborskem otoku.
 
Usposabljanje ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide
 
Tokratnega usposabljanja ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide v Portorožu sta se udeležila dva naša člana.
 
Zbor članov
 
V soboto, 18. marca 2016, smo se zopet srečali na letnem zboru članov. Potrdili smo poročila opravljenih aktivnosti v letu 2016, program aktivnosti in finančni plan za leto 2017.
 
Obiski naših članic ob dnevu žena in materinskem dnevu
 
Vsako leto se spomnimo tudi naših članic, živečih po domovih starejših. Vedno so vesele našega obiska.
 
Dan žena
 
Tudi letos se je ob praznovanju dneva žena zbralo veliko število naših članic. Zabavali smo se v Rimskih Toplicah.
 
Delavnica izdelkov iz reciklažnih materialov
 
Otilija pa se je v Izoli udeležila ZDIS-ove delavnice uporabe reciklažnih materialov.
 
Delavnica izdelovanja nakita
 
Mihaela se je udeležila delavnice ZDIS v Radencih. Nastal je čudovit nakit. Poglejte si izdelke v galeriji slik.
 
Sončnice: Razstava ročnih del
 
Članice sekcije ročnih del Sončnice so tudi letos pripravile razstavo svojih izdelkov. S svojimi izdelki so se jim pridružili še nekateri naši ustvarjalni člani ter varovanci Doma starejših občanov Hrastnik. Razstava bo oprta še v petek, 3. marca od 10. do 17. ure.
 
Turnir KS Steklarna v pikadu
 
Pikadisti so se že tradicionalno pomerili v prostorih KS Steklarna. Naša mešana ekipa je zmagala, tako v ekipni, kot posamični konkurenci.
 
Kulturni dan
 
Vsako leto je svečanost ob kulturnem prazniku prva priložnost, da se srečamo v malo večjem številu. Tudi letos je bilo tako.
 
Območno tekmovanje v šahu - posamezno
 
Tudi letos so območno tekmovanje v šahu - posamezno gostile Mlinše. Trije naši šahisti so se hrabro borili, a se žal nobenemu ni uspelo uvrstiti na državno prvenstvo.
 
Jaslice na Marnem izpod rok našega Romana
 
Če vas bo pot v prihodnjih dneh vodila mimo Marnega, si mimogrede poglejte jaslice, ki jih je postavil Roman Omerzel. Ne bo vam žal.
 
Obiski in obdaritve v prednovoletnem času
 
December je mesec obiskov in obdarovanj. Prav zato vsako leto s skrbjo pripravimo spisek težjih invalidov in članov, ki živijo po domovih za starejše in jih obiščemo, da jim zaželimo vse dobro v novem letu.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira posebna usposabljanja za invalide, ki prostovoljno opravljajo veliko odgovornega dela na društvih invalidov. Tretje letošnje usposabljanje, ki sta se ga udeležila tudi dva predstavnika našega društva, je potekalo v Termah Ptuj.
 
Turnir v namiznem tenisu in šahu ob občinskem prazniku Občine Sevnica
 
Tudi naši šahisti in ena udeleženska namiznoteniškega turnirja so dostojno zastopali naše barve na turnirju v Sevnici.
 
Turnir v pikadu ob občinskem prazniku Občine Sevnica
 
Društvo invalidov Sevnica vsako leto ob občinskem prazniku v Sevnici organizira športna tekmovanja. Turnirja v pikadu so se udeležili štirje naši člani.
 
Psihosocialna rehabilitacija ZDIS
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije vsako leto organizira tudi tedensko psihosocialno rehabilitacijo za člane društev invalidov. Letošnje psihosocialne rehabilitacije v Moravskih Toplicah sta se udeležili tudi dve članici našega društva.
 
Srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov
 
Tako kot vsako leto, smo tudi letos obeležili Mednarodni dan invalidom s srečanjem. Več kot 160 članov se nas je zbralo in skupaj smo preživeli krasen večer.
 
Sončnice: Bazar v Domu starejših Hrastnik
 
Tokrat so naše Sončnice sodelovale na bazarju v Domu starejših Hrastnik.
 
Sončnice: Delavnica izdelovanja novoletnih voščilnic
 
Članice sekcije ročnih del, Sončnice, že kar tradicionalno v prednovoletnem času v Knjižnici Antona Sovreta pripravijo delavnico izdelovanja novoletnih voščilnic. Tudi letos so nastale čudovite voščilnice.
 
Izobraževanje o poznavanju in uporabi začimbnic in zdravilnih zelišč
 
Članica Društva za zdravilne rastline Zasavja, gospa Cvetka, je na izobraževanju z nami delila kar nekaj koristnih nasvetov in receptov.
 
Martinovanje
 
Tudi letos smo se člani Društva invalidov Hrastnik družili na Martinovanju. V gostišču Gurman je bilo veselo!
 
Državno prvenstvo invalidov v pikadu - ekipno
 
Na državnem prvenstvu so se tudi tokrat naši fantje dobro borili in pristali tik pod vrhom.
 
Delavnica izdelovanja nakita
 
V organizaciji ZDIS vsako leto poteka vrsto delavnic, kjer lahko sodelujoči spoznajo mariskaj novega,naberejo novih idej in spoznajo podobno delujoče ljudi. Delavnice izdelovanja nakita se je v Radencih udeležila tudi naša članica.
 
Balinarji so tekmovali v Sevnici
 
Ob občinskem prazniku v Sevnici vsako leto priredijo tekmovanje v pikadu, balinanju in šahu. Tokrat se je tekmovanja udeležila le naša balinarska ekipa.
 
Območno ekipno tekmovanje v pikadu
 
Letos je območno ekipno tekmovanje v pikadu gostilo naše društvo. Med 12 moškimi in 11 ženskimi ekipami so se za mesto na državnem prvenstvu potegovali tudi naši pikadisti in pikadistke. Vsi so se borili po svojih najboljših močeh, moška ekipa DI Hrastnik pa je osvojila drugo mesto in se tako uvrstila naprej na državno prvenstvo. Bravo, fantje! Naše punce pa tokrat niso imele svojega dne.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del Društva upokojencev Hrastnik
 
Razstavo ročnih del Društva upokojencev Hrastnik so si z veseljem ogledale tudi članice ročnih del Društva invalidov Hrastnik - naše Sončnice.
 
Ekskurzija v Postojnsko jamo in na Predjamski grad
 
V sončnem vremenu in v dobri družbi smo si ogledali našo kraško lepotico in Predjamski grad. Zadnji letošnji izlet je tako pod streho, pred nami je le še martinovanje in prireditev ob Dnevu invalidov.
 
Septembrski planinski pohod
 
Tokrat so naši planinci za cilj izbrali Planico, Tamar in Vršič. Bili so očarani nad lepotami Julijskih Alp.
 
Usposabljanje ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira posebna usposabljanja za zaposlene in brezposelne invalide. Tokratnega usposabljanja v Čatežu se je udeležila tudi naša članica.
 
Ribiči uspešni v Zagorju
 
Na memorialu, ki ga je organiziralo Društvo invalidov Zagorje ob Savi, so naši ribiči dosegli lep uspeh.
 
Letovanje na otoku Hvaru
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo tudi letos letovali na Hrvaškem, v Jelsi na otoku Hvaru. Za nami je nepozaben teden dni.
 
Sodelovanje na Festivalu zasavske kulinarike "Funšterc"
 
Festival je letos potekal že šestič in prav na vseh izvedbah je z ekipo sodelovalo tudi naše društvo. Ekipo so tokrat sestavljale Jana Perpar, Mihaela Deželak in Tina Zore.
 
Septembrski kopalni dan
 
Za zadnji kopalni dan smo tudi letos izbrali Terme Paradiso v Dobovi. Navdušeni nad družbo, ponudbo in vremenom.
 
Piknik težjih invalidov
 
Tokrat smo piknik težjih invalidov organizirali na Kalu in v njihovi družbi preživeli čudovit dan.
 
Bogata bera stopničk na Športnih igrah KOO Zasavja in Posavja
 
Na Športne igre KOO Zasavja in Posavja smo poslali ekipe v ribolovu, balinanju in pikadu in prav vse ekipe so si priborile stopničke!
 
Piknik Društva invalidov Hrastnik na Kopitniku
 
Letos smo se odločili, da pripravimo druženje naših članov na Kopitniku. Preko sto se nas je zbralo in preživeli smo čudovit dan.
 
32. tradicionalno planinsko srečanje invalidov na Kopah
 
Tudi letos smo se podali na Koroško, na planinsko srečanje invalidov na Kope. Borovnic nismo našli veliko, smo pa napletli nova poznanstva in srečali stare prijatelje.
 
Avgustovski kopalni dan
 
Tokrat smo se po prijetni izkušnji prejšnji mesec, znova odpravili v Strunjan. Prelepa okolica z obilico sonca so nas znova navdušili. 1. avgusta gremo v Terme Paradiso!
 
Julijski planinski pohod
 
Naši planinci so se tokrat odpravili na Voje in v Bohinj. Lepote Slovenije jih niso pustile ravnodušnih.
 
Ogled gledališke predstave v Poletnem gledališču Studenec
 
Že tradicionalno smo hrastniške invalidke in invalidi tudi letos obiskali Poletno gledališče Studenec pri Domžalah. Ogledali smo si veseloigro Charleyeva teta in se do solz nasmejali.
 
Julijsko organizirano kopanje v Strunjanu
 
V četrtek, 7. julija smo se nadihali svežega zraka in nakopali v čudovitih bazenih v Strunjanu. Tako nam je bilo všeč, da gremo 4. avgusta zapet tja. Vsi, ki ste tokrat zamudili, imate tako novo priložnost.
 
Junijski planinski pohod
 
Zvonka je planinsko sekcijo tokrat odpeljala na Veliko planino.
 
Srečanje invalidov na Nanosu
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo se udeležili srečanja invalidov na Nanosu. V čudovitem okolju in v prijetni družbi je čas kar prehitro minil.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del oskrbovancev Doma starejših Hrastnik
 
Društvo invalidov Hrastnik uspešno sodeluje tudi z Domom starejših Hrastnik. Seveda so si razstavo njihovih oskrbovancev z veseljem ogledale tudi članice ročnih del Društva invalidov Hrastnik - naše Sončnice.
 
Državno prvenstvo invalidov v lovu rib s plovcem
 
Naš ribič se je udeležil državnega prvenstva invalidov v lovu rib s plovcem, ki je v soboto potekalo v Radečah.
 
Sončnice: Ogled razstave Društva upokojencev Dol pri Hrastniku
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, pridno obiskujejo razstave ročnih del sorodnih društev. V četrtek so se odzvale vabilu sekcije Planik Društva upokojencev Dol pri Hrastniku.
 
Sončnice: Delavnica izdelovanja nakita
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, Sončnice, imajo v svojem vsakoletnem programu dela tudi širjenje svojih znanj ročnih del na mlajše generacije. Tako so v petek, 17. junija vodile delavnico izdelovanja nakita v okviru Festivala hrastniške knjižnice.
 
Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij
 
V sklopu Poletnega festivala hrastniške knjižnice je potekala tudi Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij, na kateri se je predstavilo tudi Društvo invalidov Hrastnik. Znova smo se lepo predstavili.
 
Turnir v pikadu za pokal Krajevne skupnosti Steklarna
 
V sredo, 15. junija je v Podkraju potekal turnir v pikadu. Naše pikadistke so osvojile odlično tretje mesto, med posameznicami pa je Šemsa Alibašič zasedla drugo mesto. Čestitamo!
 
Junijski kopalni dan v Šmarjeških toplicah
 
V četrtek, 2. junija smo uživali v Termah v Šmarjeških toplicah. Med dolenjskimi griči smo se odlično počutili. In ne pozabite - 7. julija gremo v Strunjan!
 
Majski planinski pohod
 
V sredo, 25. maja so se člani naše planinske sekcije podali na Čemšeniško planino.
 
Območno tekmovanje v lovu rib s plovcem
 
Naš ribič se je odlično odrezal na območnem tekmovanju in se uvrstil tudi na državno prvenstvo.
 
Predavanje: „Zakaj boli križ in odkod bolečine v sklepih?”
 
Društvo invalidov Hrastnik vsako leto organizira tudi posebno predavanje strokovnjaka na temo invalidnosti. Letos nam je bolečinah v hrbtenici in v sklepih predaval doktor medicine Ladislav Golouh. Predavanje je bilo znova zanimivo in poučno. Hvala vsem udeležencem predavanja in Ladislavu Golouhu, dr.med., spec.druž.med., ki je z nami delil svoje znanje in izkušnje.
 
Delavnica spoznavanja in uporabe zdravilnih zelišč
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira tudi posebne večdnevne delavnice, namenje širjenju znanja na raznih področjih. Delavnice spoznavanja in uporabe zdravilnih zelišč se je udeležila tudi naša članica.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira posebna usposabljanja za invalide, ki prostovoljno opravljajo veliko odgovornega dela na društvih invalidov. Drugo letošnje usposabljanje, ki sta se ga udeležila tudi dva predstavnika našega društva, je potekalo v Topolšici.
 
Majski kopalni dan v Termah Topolšica
 
V četrtek, 5. maja smo uživali v Termah Topolšica. Čeprav nas je na pot pospremil dež, pa smo v Topolšici uživali v soncu in zelenju.
 
Ogled razstave ročnih del DI Zagorje
 
Štiri naše članice so si ogledale razstavo ročnih del članic DI Zagorje. Navdušene so bile nad izdelki!
 
Območno tekmovanje v balinanju
 
23. aprila sta se naša ženska in moška ekipa pomerili na območnem tekmovanju v balinanju, ki ga je organiziralo DI Trbovlje.
 
Aprilski planinski pohod
 
V sredo, 20. aprila so se člani naše planinske sekcije podali po obronkih Hrastnika - prek Prapretnega, Pleskega do Retja.
 
Tridnevno kopanje težjih invalidov
 
V dneh od 18. do. 21. aprila smo, tako kot vsako leto, organizirali tridnevno kopanje s težjimi invalidi v Zdravilišču Laško.
 
Območno tekmovanje v kegljanju
 
V soboto, 16. aprila 2016, sta se dva naša člana udeležila območnega tekmovanja v kegljanju.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo
 
Redna usposabljanja Zveze delovnih invalidov Slovenije za aktivno življenje in delo, ki so namenjena zaposlenim in trenutno brezposelnim invalidom, se nadaljujejo tudi v letu 2016. Takšnega usposabljanja v Zrečah se je udeležila tudi članica DI Hrastnik.
 
Aprilsko organizirano kopanje
 
Za prvo letošnje kopanje smo izbrali Radence. Po nekajmesečnem zimskem premoru smo komaj čakali priložnost, da se znova podružimo.
 
Sodelovanje na dobrodelni prireditvi Povabim te na čaj
 
Lansko leto so se članice Društva za zdravilne rastline Zasavje z veseljem odzvale na našemu povabilu, da nam pobližje predstavijo zdavilna zelišča. Pripravile so nam izvrstno predstavitev, letos pa smo se mi odzvali njihovemu Povabilu na čaj...
 
Sončnice: delavnici ročnih del v hrastniških vrtcih
 
Pomlad se je pričela, vse počasi zeleni, naše Sončnice pa tudi v začetku pomladi cvetijo v vsej njihovi lepoti. V enem samem dnevu so namreč pridne članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik izvedle kar dve delavnici izdelov ročnih del. Svoje znanje so tako prenašale na mlajši rod v vrtcu v Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku.
 
Zbor članov
 
V soboto, 26. marca 2016, smo se srečali na rednem letnem zboru članov, ki pa je bil letos tudi volilni. Potrdili smo poročila opravljenih aktivnosti v letu 2015, program aktivnosti in finančni plan za leto 2016 ter seveda tudi izvolili predsednika in člane organov našega društva v naslednjem štiriletnem obdobju. Čestitke Rajku Žagarju za vnovično izvolitev za predsednika Drutva invalidov Hrastnik in vsem ostalim izvoljenim članom organov našega društva!
 
Obisk v Domu starejših Hrastnik
 
Mesec marec je mesec, v katerem se še posebej spomnimo naših žensk (8. marec) in mater (25. marec). Prav zato predstavmki Društva invalidov Hrastnik v tem mesecu namenijo posebno pozornost tudi našim članicam, ki so nastanjene v domovih za starejše. Tako so tudi letos predstavniki društva že tradicionalno v marcu obiskali in simbolično obdarili naše članice, nastanjene v Domu starejših Hrastnik.
 
Delavnica izdelkov ročnih del
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira vsako leto tudi posebne večdnevne delavnice, namenje širjenju znanja izdelovanja izdelkov ročnih del. Tovrstne delavnice v Izoli sta se udeležili tudi dve članici sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, ki sta se načili marsikaj novega.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira tudi posebna usposabljanja za invalide, ki prostovoljno opravljajo veliko odgovornega dela na društvih invalidov. Prvo letošnje tovrstno usposabljanje, ki sta se ga udeležila tudi dva predstavnika našega društva, je potekalo v Dobrni.
 
Razstava ročnih del Društva invalidov Hrastnik
 
Znova smo v mesecu marcu. Mesecu, v katerem obleležujemo dan žena, prvi pomladanski dan, materinski dan in še marsikaj. Pri nas pa je mesec marec poseben tudi zato, ker ravno v tem mesecu že tradicionalno postavimo na ogled izdelke ročnih del naših članic in članov. Največ izdelkov so seveda razstavile članice Sekcije ročnih del našega društva, imenovane Sončnice, poleg njih pa so svoje izdelke razstavili tudi ostali naši člani ter tudi oskrbovanke Doma starejših Hrastnik. Znova smo lahko občudovali spretnost in vztrajnost, ki jo premoremo hrastniški invalidi... Čestitke vsem!
 
Območno tekmovanje v šahu (posamezno)
 
Letos so območno tekmovanje posameznikov v pikadu gostile Mlinše. Med 25 šahisti sta se za mesto na državnem prvenstvu potegovala tudi naša pikadista. Oba sta se borila po svojih najboljših močeh in enemu se je uvrstitev na državno prvestvo le za las izmuznila. Vseeno, fanta, iskrene čestitke!
 
Kulturni dan
 
Društvo invalidov Hrastnik tudi v letu 2016 nadaljuje s pestrim programom srečanj in ekskurzij. Kot smo že vajeni, se vsako leto prvič bolj številčno zberemo skupaj ob našem Kulturnem dnevu. Kulturni dan našega društva invalidov tako že vrsto let popestri kulturno dogajanje v občini Hrastnik ob slovenskem kulturnem prazniku. Letos je bila osrednja gostja naša članica, ljubiteljska pesnica Vladka Ravnikar.
 
Obiski in obdaritve v prazničnem decembru
 
December je mesec obiskov in obdarovanj. Prav zato je Društvo invalidov Hrastnik tudi letos namenilo posebno pozornost decembrskim obiskom naših težje invalidnih članic in članov. Skromno darilo in predvsem iskren pogovor še vedno lahko pričarata čaroben december, še posebej v družbi Božička...
 
Sončnice: Delavnica izdelovanja božično-novoletnih voščilnic
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, imajo v svojem vsakoletnem programu dela tudi širjenje svojih znanj ročnih del. Zadnjo delavnico v letošnjem letu so organizirale v Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik, namenile pa so jo izdelovanju božično-novoletnih voščilnic.
 
Srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov
 
Skladno z resolucijo Organizacije združenih narodov je 3. december mednarodni dan invalidov. Tako kot vsako leto smo se hrastniški invalidi tudi letos spomnili in slavnostno obeležili naš dan. 5. decembra je bilo veselo v Športni dvorani na Logu v Hrastniku.
 
Sončnice: Miklavžev sejem v Domu starejših Hrastnik
 
Dom strejših Hrastnik je pričaral miklavževo vzdušje pri svojih oskrbovancih tudi z organizacijo prvega Miklavževega sejma v domu. Sejma, ki je čudovito uspel, so se aktivno udeležile tudi članice naše sekcije ročnih del, v spremstvu predsednika društva.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira tudi posebna usposabljanja za invalide, ki prostovoljno opravljajo veliko odgovornega dela na društvih invalidov. Udeležence zadnjega letošnjega tovrstnega usposabljanja je ZDIS obdarila s posebnim izdelkom naših Sončnic - članic sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik.
 
Psihosocialna rehabilitacija ZDIS
 
Zveza delovnih invalidov Slovenije (ZDIS) organizira tudi tedensko psihosocialno rehabilitacijo za člane društev invalidov. Letošnje psihosocialne rehabiltacije v Termah Zreče so se udeležile tudi štiri članice našega Društva invalidov Hrastnik.
 
Srečanje ob martinovanju
 
Vemo, 11. novembra slavimo martinovo, mi pa smo letos sv. Martinu nazdravili nekaj dni kasneje. Ni kaj, 14. novembra je bilo v Vidmu pri Ptuju veselo!
 
Državno ekipno prvenstvo v pikadu
 
Državno ekipno prvenstvo v pikadu je letos potekalo v Muti. Nastop na državnem prvenstvu si je z odličnimi predstavami na območnem tekmovanju priborila tudi moška ekipa DI Hrastnik, ki je naše društvo dostojno predstavljala tudi na Koroškem.
 
Ekipno tekmovanje v pikadu ob sevniškem občinskem prazniku
 
Kot hrastniški invalidi športniki že dobro vemo, potekajo ob sevniškem občinskem prazniku vsako leto tudi športne prireditve, namenjene invalidom. O balinanju ob sevniškem občinskem prazniku smo že poročali, dober teden dni kasneje pa so se pomerili še pikadisti. In kako so se odrezali naši metalci pikad? Podobno kot balinarji: prišli, videli, zmagali. Po tekmovanju pa znova pogostitev in prijateljsko vzdušje med ekipami.
 
Tekmovanje v balinaju (četvorke) ob sevniškem občinskem prazniku
 
Ob sevniškem občinskem prazniku vsako leto potekajo številne športne prireditve. Tudi takšne, namenjene invalidom. Ena izmed teh je tudi tekmovanje v balinanju (četvorke) med sorodnimi društvi invalidov, katerega se je letos udeležila tudi ekipa Društva invalidov Hrastnik. Držali so se načela: prišel, videl, zmagal. No, vmes so tudi uživali v izvrstni organizaciji tekmovanja in prijateljskem vzdušju med ekipami.
 
Sončnice: Delavnica izdelovanja nakita
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, imajo v svojem vsakoletnem programu dela tudi širjenje svojih znanj ročnih del na mlajše generacije. Tako so od 22. oktobra izvedle med učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik tudi delavnico izdelovanja nakita.
 
Oktobrski planinski pohod
 
Članice in člani Planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik so z oktobrskih pohodom na nam bližnji Kovk zaključili letošnjo pohodno sezono. Na Kovku so uživali v jesenski naravi, ki jo je še polepšala izjemna gostoljubnosti domačinov.
 
Predavanje o zdravilnih rastlinah
 
Znova smo bili priča zanimivemu predavanju. Članici Društva za zdravilne rastline Zasavje sta nam namreč prestavili kar nekaj zdravilnih rastlin ter nas sezninili z nabiranjem, sušenjem, uporabo in seveda z učinki zdravilnih rastlin. Tudi takšnih, ki jih imamo za plevel na našemu vrtu.
 
Območno ekipno tekmovanjev pikadu
 
Letos je območno ekipno tekmovanje v pikadu gostilo Društvo invalidov Sevnica. Med 12 ženskimi in 13 moškimi ekipami so se za mesto na državnem prvenstvu potegovali tudi naši pikadisti in pikadistke. Vsekakor so se vsi borili po svojih najboljših močeh, moška ekipa DI Hrastnik pa je osvojila drugo mesto in se tako uvrstila naprej na državno prvenstvo. Bravo, fantje! Naše punce pa so bile "prekratke" za državno prvenstvo zgolj za eno mesto.
 
Septembrski planinski pohod
 
Za zadnji letošnji s programom aktivnosti predviden planinski pohod so se planinci Društva invalidov Hrastnik podali na Bohor, na pohodu pa so se dogovorili, da se letos vendarle podajo v hribe še enkrat. Tako je to, če se imaš v planinah lepo...
 
Športne igre Koordinacije Zasavje-Posavje
 
Jesen je pri nas že tradicionalno tudi čas za športne igre. Pretekla leta so se v tekmovanju v balinanju, pikadu in ribolovu medsebojno pomerili športnice in športniki zasavskih društev invalidov ter športnice in športniki DI Radeče, letos pa so bili k tovrstnim športnim igram vabljeni tudi predstavniki vseh drugih društev, vključenih v Koordinacijo Zasavje-Posavje. Končni vrstni red ekip v vseh kategorijah si lahko ogledate s klikom tukaj, poročilo z iger pa tako kot vedno s klikom na sosednji gumb „Prikaži več o tem“.
 
Letovanje na otoku Lastovo
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo tudi letos letovali na Hrvaškem, natančneje na otoku Lastovo. Letovanje na čudovitem dalmatinskem otoku je bilo znova zelo zanimivo, pestro in aktivno, za marsikoga tudi nepozabno.
 
Festival zasavske kulinarike FUNŠTERC
 
Društvo Rast je letos že peto leto zapored organiziralo Festival zasavske kulinarike Funšterc in Društvo invalidov Hrastnik se je že peto leto zapored aktivno udeležilo tega festivala. Tokrat so se v peki funštercev izkazale naše članice Slavi Grmšek, Ljudmila Vesenjak in Angela Plazar.
 
Avgustovski planinski pohod
 
Za avgustovski planinski pohod so se planinci Društva invalidov Hrastnik podali na Šmarno goro. Znova so občudovali lepote narave, seveda pa so uživali tudi v medsebojni družbi.
 
Piknik težjih invalidov
 
Piknik, namenjen težje invalidnim članicam in članom Društva invalidov Hrastnik, ki se večine ostalih društvenih aktivnosti zaradi narave svoje bolezni ne morejo udeležiti, smo letos organizirali v zaselku Zavrate nad Laškim. Naši invalidi so se imeli kljub invalidskim vozičkom in bergljam, ki so njihovi vsakdanji spremljevalci, prav lepo v družbi prijateljev.
 
Avgustovsko organizirano kopanje
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo se za avgustovsko organizirano kopanje znova odpravili na morje, tokrat v Izolo. Kar se je dalo smo se predajali soncu, sredozemski klimi in seveda toplemu morju.
 
Srečanje invalidov na Kopah
 
Članice in člani Društva invalidov Hrastnik smo se udeležili tudi srečanja invalidov na Kopah. Na planinskem dnevu invalidov smo se znova imeli lepo, čas je pa kar prehitro tekel... Naslednje leto se prvo soboto v avgustu znova vrnemo v ta del Pohorja.
 
Julijski planinski pohod
 
Julijski planinski pohod je vodil planince Društva invalidov Hrastnik na Gorenjsko, natančneje v Planico, Tamar in na Vršič. Vreme jim ni bilo najbolj naklonjeno, zato pa je bila prijetna družba znova zagotovljena.
 
Ogled gledališke predstave v Poletnem gledališču Studenec
 
Tako kot je že v navadi smo si hrastniške invalidke in invalidi ob koncu julija tudi letos ogledali gledališko predstavo v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah. Ogledali smo si veseloigro Ferdinanda Raimunda z naslovom Kralj gora in ljudomrznik.
 
Ekskurzija v Lepoglavo (Hrvaška)
 
Še pomnite veseloigro Stari grijeh, ki so nam jo lansko leto v narečnem govoru iz Hrvaškega zagorja zaigrali članice in člani Kulturno umetniškega društva Lepoglavski Pušlek? Če slučajno ne veste, na katero predstavo mislimo, si lahko poročilo s predstave še vedno preberete med novicami na naši spletni strani oz. kliknete tukaj. No, številni se te predstave še kako dobro spominjamo in znova se nas je zbralo kar za cel velik avtobus in skupaj smo odšli raziskovat Hrvaško zagorje, natančneje Krapino in Lepoglavo.
 
Sončnice: Ogled razstave Društva upokojencev dol pri Hrastniku
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, pridno obiskujejo razstave ročnih del sorodnih društev. Glede na to, da ima tudi Društvo upokojencev Dol pri Hrastniku sekcijo ročnih del, ki pridno razstavalja svoje izdelke, so si 25. julija naše Sončnice z veseljem ogledale njihovo razstavo.
 
Otvoritev 100. razstave slikarja Jožeta Barachinija
 
Član Društva invalidov Hrastnik, umetnik Jože Barachini je postavil na ogled svoja slikarska dela že na 100. retrospektivni razstavi. Jožeta Barachinija in njegova dela smo lahko pobližje spoznali že tudi pred leti v sklopu kulturnega dne našega društva, tokrat pa je svojo jubilejno razstavo pripravil v Radečah.
 
Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij
 
Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik je tudi letos popestrila življenje v Hrastniku s Poletnim festivalom hrastniške knjižnice, ki je potekal od 15. do 17. junija. V sklopu festivala je potekala tudi Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij, na kateri se je predstavilo tudi naše Društvo invalidov Hrastnik. Znova smo se lepo predstavili in pokazali, kaj vse zmoremo hrastniški invalidi.
 
Turnir v pikadu za pokal Krajevne skupnosti Steklarna
 
V sklopu prireditev ob krjavnem prazniku Krajevne skupnosti Steklarna in hrastniškem občinskem prazniku je v novem večnamenskem domu Krajevne skupnosti Steklarna potekal ekipni turnir v pikadu. Turnnirja se je udeležila tudi mešana ekipa Društva invalidov Hrastnik in pokazala svoje sposobnosti.
 
Srečanje KOO Zasavje-Posavje
 
Na Podkumu je potekalo prvo srečanje članic in članov društev invalidov Koordinacije Zasavje-Posavje. Zbralo se nas je kar preko 400 in vse kaže, da bodo takšna srečanja postala tradicionalna. Imeli smo se super!
 
Majski planinski pohod
 
Za majski planinski pohod so se planinci Društva invalidov Hrastnik podali na marsikomu nekoliko manj pozane Kope. Znova so občudovali lepote narave in naših gora, seveda pa so uživali tudi v medsebojni družbi.
 
Predavanje na temo invalidnosti: „Srčno žilne bolezni. Kako jih preprečujemo?”
 
Društvo invalidov Hrastnik vsako leto organizira tudi posebno predavanje strokovnjaka na temo invalidnosti. Letos nam je o srčno žilnih boleznih in njihovem preprečevanju predaval doktor medicine Ladislav Golouh. Predavanje, ki je bilo tudi letos številčno obiskano, je bilo znova zanimivo in poučno. Hvala vsem udeležencem predavanja in Ladislavu Golouhu, dr.med., spec.druž.med., ki je z nami delil svoje znanje in izkušnje.
 
Sončnice: Delavnice izdelovanja rož iz krep papirja
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, imajo v svojem vsakoletnem programu dela tudi širjenje svojih znanj ročnih del na mlajše generacije. Tako so od 19. do 21. maja izvedle med učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik kar 3 delavnice izdelovanja rož iz krep papirja.
 
Usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo
 
Redna usposabljanja Zveze delovnih invalidov Slovenije za aktivno življenje in delo, ki so namenjena zaposlenim in trenutno brezposelnim invalidom, se nadaljujejo tudi v letu 2015. Takšnega usposabljanja v Moravskih Toplicah se je udeležil tudi član DI Hrastnik.
 
Aprilski planinski pohod
 
Evo ga, pa smo ga dočakali! Prvi letošnji planinski pohod namreč. Tako kot lansko leto smo se tudi letos za prvi pohod odpravili po obronkih Hrastnika, vendar po povsem drugih obronkih... Ni kaj, znova smo se imeli lepo in seveda bomo s planinskimi pohodi nadaljevali še naprej - vsak mesec, vse do septembra.
 
3-dnevno kopanje težjih invalidov
 
Pri Društvu invalidov Hrastnik je april je že tradicionalno namenjen tudi 3-dnevnem kopanju težje invalidnim članicam in članom. Tudi letos smo se držali te tradicije in termalna voda Zdravilišča Laško je znova opravila svoje. Skupaj smo se imeli lepo...
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del Društva invalidov Zagorje ob Savi
 
Članice sekcije ročnih del Društva invalidov Hrastnik, imenovane Sončnice, pridno obiskujejo razstave ročnih del sorodnih društev. Glede na to, da ima tudi Društvo invalidov Zagorje ob Savi sekcijo ročnih del, ki je 20. aprila postavila na ogled svoje izdelke, so se seveda otvoritve razstave z veseljem udeležile tudi naše Sončnice.
 
Pikado - troboj
 
Leto je naokrog iz znova so se na tradicionalnem toboju pomerili pikadisti in pikadistke DI Radeče, DI Rimske Toplice in DI Hrastnik. Znova je bilo prijetno, tako v ženski kot tudi moški konkurenci pa so imeli najbolj mirno in natančno roko predstavniki DI Hrastnik.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del Društva vojnih invalidov Zasavje
 
Kot vemo, imamo na Društvu invalidov Hrastnik sekcijo ročnih del, imenovano Sončnice. Svojo sekcijo ročnih del pa ima tudi Društvo vojnih invalidov Zasavje. Njihova sekcija mojstric ročnih del se imanjuje Nagelj. In prav ta Nagelj je 23. marca zacvetel v vsej svoji lepoti z otvoritvijo razstave svojih ročnih del, katero so si z veseljem ogledale naše Sončnice.
 
Sončnice: Ogled razstave ročnih del oskrbovank Doma starejših Hrastnik
 
Društvo invalidov Hrastnik uspešno sodeluje tudi z Domom starejših Hrastnik, ki letos obeležuje že 20-letnico obstoja. Ob tej priložnosti so oskrbovanke Doma starejših Hrastnik postavile na ogled tudi razstavo svojih izdelkov ročnih del. Seveda so si razstavo z veseljem ogledale tudi članice ročnih del Društva invalidov Hrastnik - naše Sončnice.
 
Zbor članov
 
V soboto, 14. marca 2015, smo se srečali na rednem letnem zboru članov. Potrdili smo poročila opravljenih aktivnosti v letu 2014 ter program aktivnosti in finančni plan za leto 2015. Ob koncu zbora smo se seveda tudi neformalno družili ob tradicionalni pogostititvi.
 
Praznovanje dneva žena
 
Naše dame so se tudi letos že tradicionalno zbrale ob mednarodnem dnevu žena. Svoj dan so so praznovale v gostišču priznanega kuharskega mojstra Lojzija Čopa. Ne, zabave in kuharskih resnično ni manjkalo...
 
Sončnice: otvoritev razstave ročnih del
 
Znova smo v mesecu marcu. Mesecu, v katerem obleležujemo dan žena, prvi pomladanski dan, materinski dan in še marsikaj. Pri nas pa je mesec marec poseben tudi zato, ker ravno v tem mesecu naše članice Sekcije ročnih del, imenovane Sončnice, razstavijo svoje ročne umetnine. Znova smo lahko občudovali spretnost in vztrajnost naših članic. Čestitke vsem!
 
Zimski pikado turnir KS Steklarna
 
V družbenem objektu Krajevne skupnosti Steklarna je potekal zimski turnir mešanih pikado ekip hrastniških društev. Turnir je še dodatno popestril hrastniško meddruštveno sodelovanje in seveda je na njem sodelovala tudi ekipa našega društva.
 
Kulturni dan
 
Društvo invalidov Hrastnik tudi v letu 2015 nadaljuje s pestrim programom srečanj in ekskurzij. Kot smo že vajeni, se vsako leto prvič bolj številčno zberemo skupaj ob našem Kulturnem dnevu. Kulturni dan našega društva invalidov tako že vrsto let popestri kulturno dogajanje v občini Hrastnik ob slovenskem kulturnem prazniku.
 
Aktivnosti ob 40-letnici Društva invalidov Hrastnik
 
Društvo invalidov Hrastnik letos obeležuje 40-letnico delovanja. Takšno obdobje delovanja v korist invalidov se spodobi tudi primerno proslaviti, zato je društvo pripravilo različne aktivnosti ob tem jubileju: območno razstavo izdelkov ročnih del, svečano proslavo, jubilejno pogostitev in druženje, tekmovanje v balinanju, tekmovanje v pikadu...