Razstava ročnih del DI Zagorje ob Savi
Zagorje ob Savi, 25. april 2017

 

Topel sprejem članic Sekcije ročnih del Društva invalidov Zagorje ob Savi in njihovega predsednika je naznanjal, da bo tudi letošnja otvoritev razstave potekala v prav prijetnem vzdušju. In res je bilo tako. Z nagovorom predsednika in krajšim kulturnim programom, v katerem so nastopile članice ženskega pevskega zbora, recitatorka in harmonikar, s katerim smo vsi zbrani zapeli, je otvoritev dobila še poseben čar.

Na ogled so nam postavile raznolike izdelke od prtičkov, pisanic, izdelkov iz lesa in filca, nakit, kvačkanih in pletenih oblačil, voščilnic... K sodelovanju so tudi letos povabili VDC Zagorje s svojimi izdelki. Posebno pozornost pa so pritegnili stekleni izdelki, ki so jih izdelali v Steklarni v Zagorju. Ročno brušeni kozarci in steklenice so nas z nostalgijo  postavili v stare čase. Seveda pa niso pozabile na članice, ki so jih zaradi zdravstvenih razlogov morale zapustiti in sedaj ustvarjajo doma. Posebni kotiček razstave je bil namenjen tudi njim.

Članice "Sončnic", Otilija, Cvetka, Alenka in Mihaela, ki smo se razstave udeležile, smo tako preživele prijetni urici ob druženju s članicami iz sosednjih društev, izmenjale svoje znanje in izkušnje, v upanju, da se na podobnih prireditvah srečujemo tudi v bodoče.

Mihaela Deželak