Junijski kopalni dan v Radencih
Radenci, 1. junij 2017

 

Člani Društva invalidov Hrastnik smo se na prvi junijski četrtek odpravili v nam zelo ljube Radence. Ob sedmi uri smo že nestrpno čakali na Tržnici in kot ponavadi, smo napolnili avtobus. Odpeljali smo se proti Štajerski, vmes je seveda sledil odmor za kavo in tortico.

V Radencih nas vedno prijazno sprejmejo. To naše zdravilišče z več kot stoletno tradicijo nam je s svojim bazenskim kompleksom všeč. Tudi tokrat nam je prijazna uslužbenka hotela povedala nekaj zanimivosti o zdravilišču, nato pa smo se zakadili v garderobe in začofotali po zdravilni vodi.

Po treh urah namakanja v bazenih smo postali lačni, tako da smo se odpravili na kosilo v Restavracijo Park. Po kosilu smo se sprehodili še po parku okrog hotela in se napili Radenske.
Legenda pravi, da so mineralni vodi v Radencih nekoč davno pod zemljo pot utirali pridni škrati. Žuborenje vode je slišal študent medicine, ki je našel izvir vode in dokazal njene zdravilne učinke.

V popoldanskih urah smo se odpravili nazaj domov. Spotoma smo se ustavili še v Gostišču Hohkraut in nekateri so si tam privoščili tudi sadno kupo. V večernih urah smo se zadovoljni in polni lepih vtisov pripeljali nazaj v Hrastnik.

Tilka Trbovc