Usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo
Moravske Toplice, 8.-9. maj 2015


V petek in soboto, 8. in 9. maja 2015, je v Moravskih Toplicah potekalo usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo, ki je namenjeno zaposlenim in tudi trenutno brezposelnim invalidom. Usposabljanja sem se udeležil tudi član DI Hrastnik Blaž Dvornik.

Po registraciji v hotelu Ajda je že sledilo predavanje za vse prisotne: KAKO PSIHIČNE TEŽAVE DELOVNIH INVALIDOV VPLIVAJO NA TELESNE TEŽAVE DELOVNIH INVALIDOV(predavatelj dr. Ladislav Golouh).

Po kosilu in nastanitvi v hotelu Livada je sledilo delo v delavnicah. Sam sem se udeležil delavnice: REŠITEV ZA VSE TEŽAVE; ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG (predavateljica mag. Mojca Primožič).
Po večerji  je sledil družabni večer za vse udeležence usposabljanja, kjer smo v prijetni in sproščeni družbi poklepetali in se imeli lepo.

V soboto, po zajtrku nam je mag. Cveto Uršič vsem udeležencem predstavil zelo zanimivo in žgečkljivo temo, in sicer, novosti na področju: PRAVICE INVALIDOV V SLOVENSKI ZAKONODAJI.

Po kosilu se je večina udeležencev odločila za pot proti domu, nekateri pa so še lahko uživali v blagodejnih učinkih termalne vode in gostoljubnosti osebja v Moravskih Toplicah.

 

Blaž Dvornik