Aprilski kopalni dan
Maribor, 6. april 2017

 

Z aprilom smo v Društvu invalidov Hrastnik začeli letošnjo sezono kopalnih dni. Na štajerskem nas vedno lepo sprejmejo in tako smo se v četrtek, 6. aprila odpravili v Terme Fontana v Mariboru.  Kot da se naše člani še niso ogreli na pomladne temperature, je sicer nekaj mest na avtobusu ostalo praznih, a bomo to popravili že na naslednjem kopanju.

Ker je bil to naš prvi obisk v tem mariborskem kopališču, smo seveda morali raziskati vse bazene in ostalo ponudbo. Navdušila nas je množica podvodnih masaž, whirlpoolov in vodnih efektov, prijala pa je tudi kavica v lokalu ob bazenu.

Po kopanju smo se odpravili nekaj sto metrov nižje, v Koblarjev zaliv, kjer smo imeli kosilo. Navdušeni nad postrežbo smo se s polnimi želodci sprehodili še po poti do Mariborskega otoka. Naši ribiči so v mislih že lovili v Dravi, ostali pa smo opazovali cvetoče češnje in labode ob bregu reke. Seveda ni manjkalo smeha in dobre volje, zaradi česar se naši člani tako radi udeležujejo naših izletov.
V poznih popoldanskih urah smo se odpravili proti domu, se spotoma ustavili še na kavici in se dogovorili, da na naslednjem, majskem kopalnem dnevu v Topolšici nikakor ne smemo manjkati.

Mojca Trbovc