Usposabljanje ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide v Radencih
Radenci, 15. in 16. september 2017

 

15. in 16. septembra je v Radencih potekalo izobraževanje ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide. Udeležili sva se ga Andreja Žibret in Mojca Trbovc.

Po prijavi na recepciji v Hotelu Radin nam je na prvem predavanju mag. Cveto Uršič predstavil novosti v zakonodaji za invalide. Dobili smo kopico zanimivih informacij o predlaganih zakonih, ki bodo predvidoma sprejeti v prihodnjih mesecih.

Po kosilu smo nadaljevali delo v delavnicah. Andreja je sodelovala na delavnici o prilagajanju za zdravo staranje pri delu, ki jo je vodila Andrejka Fatur Videtič, jaz pa sem se udeležila delavnice Pike Bense, ki nam je dala nekaj nasvetov, kako odreagirati, ko bi radi rekli »ne«, pa si tega ne dovolimo.

Po večerji smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga večinoma izkoristili z namakanjem v bazenu. Večerne ure smo preživeli na družabnem srečanju, kjer smo ob živi glasbi tudi zaplesali.
Sobotni program smo seveda začeli z zajtrkom, potem pa nas je čakalo še predavanje dr. Mojce Zvezdane Dernovšek: »Kako preživeti službo?«, kjer smo dobili tudi nekaj praktičnih napotkov, kako se izogniti konfliktnim situacijam.

Po kosilu smo se, navdušeni nad prijetno preživetima dnevoma, poslovili in se odpeljali proti domu.

Mojca Trbovc