Festival zasavske kulinarike - FUNŠTERC
Hrastnik, 12. september 2015

 

V soboto, 12. septembra, je v Hrastniku potekal že 5. Festival zasavske kulinarike - Funšterc. Tako kot vsako leto poprej se je Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) aktivno pridružilo festivalu tudi letos. Našo tokratno kuharsko ekipo smo predstavljale: Slavi Grmšek, Ljudmila Vesenjak in Angela Plazar.

Pester festivalski program na hrastniški tržnici, na katerem je sodelovalo 13 ekip v pripravi funšterca in 2 ekipi v pripravi krumpantoča, se je začel ob 15. uri. Ekipa DI Hrastnik se je letos odločila, da bo sodelovala v konkurenci priprave funšterca, saj smo krumpantoč ponujali obiskovalcem festivala že zadnjih nekaj let. Za pripravo funšterca smo kuharice DI Hrastnik uporabile recept naših starih mam in dodale dobro voljo. Obiskovalci naše stojnice so si lahko na funšterc namazali še domačo marmelado.

Ob koncu prireditve se je izkazalo, da z našim funštercem nismo osvojile nagrade, smo pa razveselile obiskovalce. S festivalom, ki je potekal v resnično lepem vremeni, smo zaključili ob 18.30 uri ter nato zadovoljni in prijetno utrujeni odšli domov.     

 

Angela Plazar