Septembrski planinski pohod
Bohor, 30. september 2015

 

Zadnji septembrski dan se je nas je na tržnici v Hrastniku zbralo 21 pohodnikov. Po nas je prišla prijetna voznica avtobusa Katarina in nas popeljala proti Posavju, skozi Brestanico do Senovega. Večina nas je avtobus tam zapustila, nekaj pohodnikov pa se je odpeljalo še malo dalje proti vrhu in potem od tam nadaljevalo pot peš proti nam vsem zaželenem cilju - Bohorju.

Veselo smo vzeli pot pod noge. Vreme nam je bilo naklonjeno. Sonce se res ni hotelo prikazati, tako da je bilo kar hladno, vendar prav primerno za dve urno pot, ki nas je čakala. Ta se je vzpenjala skozi gozd, nekaj časa preko travnika. Tu so si nas zvedavo ogledovale krave na paši. Zelo veselo in prijetno je bilo srečanje z dvema mladima psičkoma, ki sta tekala nedaleč od kmetije in nas na vsak način hotela spremljati. Pri kmetiji višje ob poti smo se osvežili s prijetno sladko kislimi jabolki, ki so ležala pod drevesom. Gospodinja nam je to privolila, vsi pa smo bili mnenja, da tako dobrih jabolk že dolgo nismo jedli.

Vseskozi vzpenjajoča, a zanimiva pot nas je pripeljala rahlo utrujene do koče na Bohorju na višini 898 m. V prijetnem gostišču smo se okrepčali s hrano in toplim čajem. Še najbolj pa smo bili veseli še toplega, pravkar spečenega jabolčnega zavitka, s katerim nas je postregel oskrbnik. Po kratkem počitku in naši nepogrešljivi aktivnosti – klepetu, smo se z našo vodičko Zvonko dogovarjali o zaključku pohodne sezone 2015. Lepo je, da se ozremo tudi po naši bližnji okolici. Odločili smo se za ogled Kovka ter za obisk na kmetiji Doberšek. Tam namreč  postrežejo tudi z odličnimi dobrotami domače pridelave. Po izmenjavi mnenj, smo tudi zaključili tudi s tem pohodom. Ker se je zunaj že malo ohladilo, smo se kar posedli v avtobus in z lepimi vtisi odpeljali proti domu.

Na koncu pa se velja za vse organizirane in dobro izvedene pohode lepo zahvaliti naši vodički Zvonki.

 

Marjana Stopinšek