Usposabljanje ZDIS za aktivno življenje in delo
Zreče, 1.-2. april 2016

 

Tokratno dvodnevno usposabljanje za aktivno življenje in delo je bilo organizirano v Termah Zreče. Usposabljanja se je udeležilo 81 aktivnih delovnih invalidov. Udeležencem je bilo na voljo več predavanj in delavnic: visok krvni tlak kot dejavnik tveganja pri delovnih invalidih (dr. Ladislav Golouh), telesna aktivnost za delovne invalide (dr. Tjaša Filipčič), urejeno delo in delovno mesto s poudarkom na preprečevanju in lajšanju zdravstvenih težav (mag. Andrejka Fatur Videtič), rešitev za vse težave: zdrav življenski slog delovnih invalidov. Kako zdravo živimo in zakaj je to pomembno?  (mag. Mojca Primožič), neverbalna komunikacija kot pomoč delovnim invalidom pri zaposlovanju (mag. Vida Perko in dr. Zdenka Wltavsky) in strategije reševanja problemov  (dr. Sanja Rozman).

Poleg omenjenih predavanj in delavnic  smo imeli udeleženci usposabljanja na voljo tudi brezplačno pravno pomoč in kopanje v bazenih z zdravilno termalno vodo.


Na usposabljanju ni  bilo dovolj časa za koriščenje vseh ponujenih aktivnosti, vendar pa se je vsak lahko naučil kaj novega iz predavanj in  zanimivih delavnic.

 

Angela Plazar