Območno ekipno tekmovanje v pikadu
Sevnica, 3. oktober 2015

 

V soboto, 3. oktobra, je v Sevnici potekalo območno tekmovanje v pikadu za invalide tako v moški  kot v ženski konkurenci. Tekmovanja se je udeležilo 12 ženskih in 13 moških ekip. Vse ekipe so se borile za prvi dve mesti v svoji konkurenci, kajti le ta mesta vodijo naprej na državno prvenstvo za invalide v pikadu.

Tekmovanja sta se udeležili tudi moška in ženska ekipa DI Hrastnik. Ženska ekipo so zastopale Šemsa Alibašič, Dolores Vavtar, Stana Zgonjanin, Majda Korbar in Smilja Bratuša, za moško ekipo pa smo tekmovali Ivan Ranzinger, Matej Mikolič, Toni Bratuša, Kasim Žužič in Blaž Dvornik. Obe ekipi sta zelo uspešno zastopali barve našega društva. Ženska pikado ekipa je sicer na koncu osvojila pokal za tretje mesto in tako za las zgrešila uvrstitev na državno prvenstvo. Več uspeha je imela naša moška ekipa, ki je bila nepremagljiva vse do finala, v finalu pa so morali priznati premoč Trboveljčanom, ki so slavili z 2:1. Tako je moška ekipa DI Trbovlje osvojila prvo mesto, naši fantje pa so tudi uresničili plan, kajti oba finalista sta se neposredno uvrstila na državno prvenstvo, ki bo potekalo 14.11.2015 v Muti.

REZULTATI:
Moški
1/ DI Trbovlje
2/ DI Hrastnik
3/ DI Zagorje ob Savi
Ženske
1/ DI Novo mesto
2/ DI Brežice
3/ DI Hrastnik

Veseli in utrujeni smo se v poznih popoldanskih urah vračali proti domu, velja pa še poudariti, da smo prijateljem iz DI Sevnica pomagali pri izvedbi tega dogodka tako po strokovni  kot tudi po tehnični plati. Ob koncu poročila bi se rad zahvalil obema našima ekipama ter še enkrat  čestitke za tako lepe rezultate, moški ekipi pa srečno pot v Muto na državno prvenstvo.

 

Blaž Dvornik