Ekipno državno prvenstvo v pikadu
Muta, 14. november 2015

 

V soboto, 14. novembra, je na Muti v organizaciji Paraolimpijskega komiteja Zveze za šport invalidov Slovenije (ZŠIS – POK) potekalo ekipno državno prvenstvo v pikadu za invalide. Pravico nastopa na državnem prvenstvu si je izborilo 10 ženskih in 13 moških ekip, med njimi tudi moška pikado ekipa DI Hrastnik.

Uvodoma je vse prisotne v športni dvorani pozdravil župan občine Muta Mirko Vošner z željo, da bi lepo preživeli dan na Koroškem, nato pa je besedo dobil predsednik DI Muta Jožef Freidl, ki nas je seznanil tudi z dvema novostma na državnih prvenstvih:
- tekmovanje bo potekalo na 8 pikado aparatih, tako da bodo lahko prvič v zgodovini državnih prvenstev v pikadu istočasno tekmovali tako moške kot tudi ženske ekipe,
- nekje na polovici se bo tekmovanje prekinilo za približno 45 minut in takrat, kar mo omogočilo dostojno kosilo vsem tekmovalcem.
Državno prvenstvo sta uradno otvorila župan občine Muta in predstavnik ZŠIS - POK Primož Jeralič, ki sta vrgla vsak tri puščice v pikado aparat in s tem odprla DP v pikadu za invalide.

Za moško ekipo DI Hrastnik smo tekmovali: Blaž Dvornik, Kasim Žužič, Toni Bratuša, Matej Mikolič in Ivan Ranzinger. Začeli smo fantastično in z dvema zaporednima zmagama napovedali boj za sam vrh. Potem pa je sledil padec koncentracije, sreča pa tudi ni bila vedno na naši strani, tako da nam je uspelo doseči končno 5. mesto v državi. V moški konkurenci so slavili  pikadisti DI Kočevje, 2. mesto so osvojili predstavniki DI Mežiške doline, 3. mesto pa predstavniki DI  Koper. V ženski konkurenci je slavilo DI Ajdovščina-Vipava, 2. mesto so si priborila pikadistke DI Laško, 3. mesto pa predstavnice Medobčinskega društva invalidov  Murska Sobota.

Ob koncu bi se rad zahvalil naši moški pikado ekipi, ki je dostojno zastopala DI Hrastnik, hkrati pa velja pohvaliti še DI Muta, ki je z odliko opravilo vlogo organizatorja državnega prvenstva.

 

Blaž Dvornik