Srečanje invalidov na Nanosu
Nanos, 2. julij 2016

 

V sobotnem jutru  smo se članice in  člani Društva invalidov Hrastnik odpravili proti visoki kraški planoti, ki se strmo dviga nad Postojnsko kotlino in Vipavskimi Brdi . Ja, uganili ste. Na povabilo DI Ajdovščina smo se ponovno udeležili tradicionalnega srečanja invalidov na Nanosu.


Srečanje je potekalo na več kot 500 let stari kmetiji Abram, ki se s svojimi travniki, polji in gozdovi  razprostira na nadmorski višini 920m in nudi dih jemajoče  poglede  vse do morja. Travniki s svojimi barvami in cvetovi opojno dišijo in kar vabijo na sprehod, v lepo ohranjenih  gozdovih pa baje lahko srečaš tudi volka, risa in  medveda. Eden izmed njih se je nekoč izgubil in je na  kmetiji Abram dobil zatočišče in postal maskota kmetije.
Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju,ob dobri hrani,  glasbi, iskanju sreče na srečelovu in ugibanju teže razstavljenega pršuta. Smo pa vse ponujeno tudi dodobra izkoristili – uganili smo težo pršuta, prejeli prvi nagradi na srečelovu in se imeli lepo.


To je samo nekaj utrinkov našega srečanja. Če pa smo vas prepričali ali vzbudili željo za podobna srečanja, vabljeni 6.8.2016, ko se odpravljamo na vseslovensko srečanje invalidov na Kopah.   


Jerica Laznik, tajnica DI Hrastnik