Športne igre Koordinacije Zasavje-Posavje
Litija, 26. september 2015

 

V soboto, 26. septembra, so se športnice in športniki društev invalidov Koordinacije Zasavje-Posavje (KOO Zasavje-Posavje) zbrali na prvih športnih igrah celotne KOO Zasavje Posavje. Pretekla leta so se v tekmovanju v balinanju, pikadu in ribolovu medsebojno pomerili in se družili zgolj športnice in športniki zasavskih društev invalidov ter športnice in športniki DI Radeče, letos pa so bili k tovrstnim športnim igram vabljeni tudi predstavniki drugih društev, vključenih v KOO Zasavje-Posavje. Medobčinsko društvo občin Litija in Šmartno pri Litiji, ki je bilo organizator letošnjega športnega srečanja, je tako organiziralo prve športne igre KOO Zasavje-Posavje, na katere so bili vabljeni športnice in športniki DI občine Brežice, DI Krško, DI Sevnica, DI Radeče, DI Hrastnik, DI Trbovlje, DI Zagorje ob Savi ter Medobčinskega društva invalidov občin Litija in Šmartno pri Litiji (MDI Litija in Šmartno pri Litiji).

Predsednik MDI Litija in Šmartno pri Litiji Miroslav Vidic je slavnostno otvoril športne igre, nato pa sta zbrane pozdravila še predsednik KOO Zasavje-Posavje Rajko Žagar in športna referentka MDI Litija in Šmartno pri Litiji Ana Mohar, ki je tudi podrobneje obrazložila pravila in potek tekmovanja. Sledilo je ekipno tekmovanje v balinanju in pikadu, ki je potekalo v ženski in moški konkurenci, ter tekmovanje v ribolovu, ki je potekalo zgolj v moški konkurenci. Športnice in športniki KOO Zasavje-Posavje so se trudili kar najbolj zastopati barve svojega društva, seveda pa je tekmovanje potekalo v precej prijateljskem vzdušju. Po koncu tekmovanja je seštevek točk pokazal, katere ekipe so se najbolje izkazale. V balinanju je tako v ženski kot tudi moški konkurenci slavilo MDI Litija in Šmartno pri Litiji, v pikadu je v obeh konkurencah slavilo DI Hrastnik, v ribolovu pa so se najbolj izkazali člani DI Trbovlje.

Seveda pa s samim tekmovanjem druženje še ni bilo zaključeno, saj sta sledila še podelitev pokalov in medalj najboljšim ter zasluženo okusno kosilo. To je bil tudi pravi čas za sproščeno kramljanje in izmenjavo medsebojnih izkušenj. Tako so se športnice in športniki KOO Zasavje-Posavje razšli v Litiji v prijetnem vzdušju, v pričakovanju ponovnega snidenja naslednje leto, ko bo športne igre koordinacije organiziralo DI Sevnica.

 

Gregor Erman