Pikado - troboj
Rimske Toplice, 16. april 2015

 

V četrtek, 16. aprila, je od 16. ure dalje je potekal tradicionalni troboj v pikadu, letos v prostorih DI Rimske Toplice. Pozdrav in dobrodošlico nam je zaželela predsednica DI Rimske Toplice Angela Vodičar, nato je pa besedo prevzel športni referent gostiteljev Andrej Mažgon, ki je obrazložil pravila in potek tekmovanja v pikadu.

Po dobri poldrugi uri smo tekmovanje oziroma srečanje zaključili s sledečimi dosežki. Tako v moški kot v ženski konkurenci smo slavili pikadisti oziroma pikadistke DI Hrastnik. Za hrastniško moško ekipo smo tekmovali Matej Mikolič, Stanko Korbar, Zvone Plazar in Blaž Dvornik, za našo  žensko ekipo pa so tekmovale Štefi Kaluder, Milena Žulič, Stana Zgonjanin in Majda Korbar.

Končni rezultati so bili naslednji:
Moški (3x7 metov)
1. DI Hrastnik (4.060 točk)
2. DI Radeče (3.679 točk)
3. DI Rimske Toplice (3.670 točk)
Ženske ( 3x7 metov)
1. DI Hrastnik (3.913 točk)
2. DI Radeče (3.525 točk)
3. DI Rimske Toplice (3.502 točk)

Naj posameznik v moški konkurenci je postal Zvone Plazar, ki je dosegel 1118 točk, drugi sem bil Blaž Dvornik z 1037 točkami, tretji pa je bil  Alojz Kajtna iz DI Radeče z 1036 točkami. V ženski konkurenci so bile posamezno najboljše predstavnice našega DI Hrastnik: najboljša je bila Štefi Kaluder z 1075 točkami, druga je bila Majda Korbar z 973 točkami,  tretja pa Stana Zgonjanin z 962 točkami.

Po razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj najboljšim je sledila pogostitev gostiteljev in družabno srečanje. V sproščenem in prijateljskem vzdušju smo se zaklepetali in dogovorili, da se naslednje leto spet srečamo, in sicer v Radečah, ker bo gostitelj troboja DI Radeče.

 

Predsednik komisije za šport in rekreacijo
Blaž Dvornik