Srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov
Hrastnik, 3. december 2016

 

3. decembra obeležujemo mednarodni dan invalidov, ki so ga z resolucijo razglasili Združeni narodi leta 1992 z namenom družbenega spodbujanja razumevanja invalidnosti, zavzemanja za dostojanstvo, blaginjo in pravice invalidov ter zavedanja o koristnosti vključevanja invalidov v politično, družbeno, gospodarsko in kulturno življenje.

V soboto smo se člani Društva invalidov zopet, tako kot vsako leto, zbrali na srečanju ob tem našem dnevu. Kar 160 članov se nas je zbralo v športni dvorani Hrastnik in lepo je bilo zopet videti znane obraze, polne pričakovanja, kaj bo prinesel večer. Med nami so bili tudi člani, ki se zaradi težav z mobilnostjo težje udeležujejo naših dogodkov, zato smo te še toliko bolj toplo sprejeli.

Uvodni pozdrav je pripadel predsedniku, Rajku Žagarju, nekaj besed pa nam je namenil tudi župan Miran Jerič, ki se nam na srečanju pridruži prav vsako leto. Prisotnih je bilo tudi nekaj povabljenih gostov iz drugih društev, pozdravit pa sta nas prišla tudi naša, hrastniška poslanca, Vojka Šergan in Ivan Hršak. Nekaj lepih besed nam je namenila tudi predstavnica Relaxa, ki nas bo letos zopet popeljala na letovanje. Za vesel uvod je poskrbel harmonikar Andrej Bantan, ki je s poznanimi vižami ogrel vzdušje, da smo postali dobre volje.

Večer smo preživeli v prijetnem druženju. V tako številčni družbi je možnosti za navezovanje novih poznanstev veliko in prav je, da se nekajkrat na leto zberemo tako množično in se skupaj poveselimo.
Na srečanju smo delili tudi prijavnice za kapacitete ZDIS in predstavitev ponudbe za letovanje na Braču. Prijavnico za kapacitete je potrebno oddati do 20. decembra in če je kdo ni dobil, jo lahko natisne na naši spletni strani, ali jo dobi na društvu v času uradnih ur.

Mojca Trbovc