Letovanje Društva invalidov Hrastnik v Jelsi na otoku Hvaru
Jelsa, 7. do 14. september 2016

 

Kar 88 članov društva invalidov Hrastnik bo v svojo skrinjo spominov shranilo 7 dni preživetih na otoku Hvaru. Tradicijo skupnega zaključka poletja na  Jadranskih otokih smo ponovno obudili pred petimi leti in vsako leto se nam pridruži več članov, ki si željo druženja, blagodejne morske klime, vode in sonca.


Večino časa  smo preživeli v Jelsi, ki je znana kot letovišče in pristanišče na severni strani otoka Hvara in po prekrasnem peščenem zalivčku Mina.  Na potep pa smo se podali tudi v bolj mondeno mesto Hvar in romantični Stari grad. Bolj avanturistična pa je bila plovba z ladjo do otoka Brača in popoldansko kopanje na  belem produ plaže Zlatni rat. Nekateri med nami so se podali otok raziskovati peš, osvojiti najvišje otoške vrhove in ujeti  neponovljive poglede po sosednjih otokih in čudoviti naravi. Vsak dan pa nas je spremljalo prijetno kramljanje, šport, družabne igre, ples in ubrano petje ob spremljavi kitare, ki je spremljalo in družilo našo skupino tudi na plaži in v morju.


Kot vidite se je za vsakega izmed 88 udeležencev našega letovanja našlo nekaj zanimivega in teden dni je minilo kot bi mignil :).
Ja, kar pripravite se, prijave za naslednje letovanje pričnemo zbirati že čez dober mesec dni  :).

Jerica Laznik