Kopanje težkih invalidov
Laško, 20. in 21. april 2017

 

Nekje sem prebrala, da  življenje najbolje uporabimo, če ga porabimo za nekaj, kar traja dlje kot življenje samo. Sama svoj čas rada preživljam z našimi člani društva – invalidi in njihovimi svojci, ki jih življenje preizkuša in dan za dnem bijejo bitko za človeka vredno življenje.  Kljub temu pa so ob naših letnih srečanjih na kopanju v Zdravilišču Laško  prijazni, topli in nasmejani.


Tako se je pričelo tudi četrtkovo in petkovo jutro,ko smo s tremi kombiji krožili po Hrastniku in Dolu ter počasi zbirali skupino 25 težjih invalidov in spremljevalcev. Dobre volje in nasmehov nam ni prekrižal niti četrtkov mrzel veter, saj smo vedeli da nas čaka topla termalna voda z blagodejnimi mehurčki, ki tako dobro denejo utrujenim in bolečim telesom. V prijetnem vzdušju, kramljanju,izmenjavi takih in drugačnih receptov za hrano, čaje in maže, čofotanju in telovadbi so tri ure hitro minile in že nas je čakalo prijazno osebje z odličnim kosilom.


Ko smo se prijetno utrujeni vračali domov, mislim, da nas je vse prevevala misel, da smo v teh dveh dneh  drug drugemu dali nekaj dragocenega in neprecenljivega, nekaj kar traja dlje kot življenje samo - spoštovanje, pozornost in prijateljstvo.

 

Jerica Laznik