Območno tekmovanje za invalide v pikadu - ekipno
Hrastnik, 7. oktober 2017

 

Tudi letos smo se v Društvu invalidov Hrastnik odločili za organizacijo območnega tekmovanja invalidov v pikadu – ekipno. V soboto, 7. oktobra smo se tako že zgodaj zjutraj zbrali pred Porto Pubom v Hrastniku. Tekmovanja so se udeležili športniki invalidi iz dvanajstih društev invalidov iz Zasavja, Posavja, Dolenjske in Bele krajine. Poleg naših ekip so sodelovali še člani MDI Novo mesto, Di Trbovlje, DI Črnomelj, DI Sevnica, DI Trebnje, DI Rimske Toplice, DI Radeče, MDI Litija–Šmartno, DI Krško, DI Zagorje ob Savi in DI Metlika. Sodelovalo je dvanajst moških in deset ženskih ekip, skupaj 97 tekmovalcev.

Po žrebu ekip so tekmovalcem pred začetkom zaželeli srečo predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar, predsednik Sveta za invalide Občine Hrastnik Gregor Erman ter hrastniški poslanec Ivan Hršak.

Nato pa so tekmovalci namerili svoje roke in začeli ciljati v tarče. Po jutranji megli se je izkazalo tudi vreme, tako da so se čakajoči na tekme pred dvorano lahko greli na toplem soncu. Vmes je bil čas tudi za malico in pijačo.

Bolj ko se je tekmovanje bližalo koncu, večja gneča je bila pred tablo z rezultati. Kdo se bo s kom udaril za čim boljšo uvrstitev, ugibanja, kdo ima v prihajajočih dvobojih prednost, … Napeto je bilo do zgodnjih popoldanskih ur, ko so bili znani vsi najboljši.

Na državno prvenstvo sta se uvrstili prvi dve ekipi v moški in ženski konkurenci. Pokale in medalje pa seveda dobijo prvi trije uvrščeni. Tokrat so na vrhu prednjačili tekmovalci iz Dolenjske in Bele krajine.

Prvo mesto v ženski konkurenci so zasedle tekmovalke iz DI Črnomelj, sledile so članice DI Metlika in MDI Novo mesto. Med moškimi so bili najboljši pikadisti MDI Novo mesto. Zasavsko čast pa so ubranili člani DI Trbovlje pred DI Črnomelj. Naši dve ekipi se tokrat nista veselili stopničk. Ženske so zasedle šesto mesto, moški pa dvanajsto.

Letos bomo v Društvu invalidov Hrastnik organizirali tudi Državno prvenstvo za invalide v pikadu – ekipno. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 4. novembra na Dolu pri Hrastniku.

 

Mojca Trbovc