Piknik težkih invalidov na Kopitniku
Kopitnik, 26. avgust 2017

 

V soboto, 26. avgusta smo za težke invalide Društva invalidov Hrastnik pripravili piknik. Naši člani se piknika veselijo, saj je to vsako leto priložnost, da se vidimo in pokramljamo o preteklem letu.
Ob deveti uri smo prijavljene pobrali po domovih in ostalih dogovorjenih mestih in jih odpeljali proti Kopitniku. Z nasmehi na obrazih so naši gostje nestrpno pričakovali, kaj smo tokrat pripravili zanje. Po ogrevanju s kavicami in pozdravnem nagovoru predsednika smo se posedli za mize. Nad obaro so sicer bili navdušeni, a so nam dali vedeti, da je žar krožnik tisto, kar najbolj željno pričakujejo.

Počasi je svojo mašinerijo postavil tudi harmonikar Stane Tomc in začel preigravati vsem znane melodije. Ni trajalo dolgo, ko so na plesišče začeli kapljati prvi plesalci. Zaplesali so tudi tisti, za katere bi kdo mislil, da ne morejo. Z žarečimi očmi so prihajali s plesišča.

Šele ob stiku s človekom, ki ima težave s hojo, ki je vsem nam ostalim samoumevna, se človek vpraša, ali nismo morda preobremenjeni z nepomembnostmi. In premalo cenimo tisto, kar imamo.
Ko je bilo ozračje že dodobra razgreto, so člani Planinskega društva Rimske Toplice pripravili tudi kosilo. Mešano meso na žaru je recept, s katerim so naši težki invalidi vedno znova najbolj zadovoljni. Popoldanske ure so prav tako minile ob plesu in pogovoru, vse do odhoda domov.

Vsekakor je piknik težkih invalidov en od dogodkov, ob katerem mi je najbolj toplo pri srcu. Ko je jasno, da smo storili nekaj lepega. Lepo je videti radost in hvaležnost v očeh tistih, na katere v vsakdanjem življenju vse prevečkrat pozabljamo.

Vse ostale člane društva pa vabim v četrtek, 7. septembra na kopanje v hrvaške Tuheljske toplice, v soboto, 9. septembra pa se nam lahko pridružijo na pikniku Društva invalidov Hrastnik.

Mojca Trbovc