Piknik težjih invalidov
Zavrate, 22. avgust 2015

 

Iz meglenega sobotnega jutra se je počasi tihotapil lep sončen dan, ki je naš piknik težjih invalidov razvajal do poznega popoldneva.

Zbirati smo se pričeli ob 9.00 uri in čakali, da nas prijazni šoferji kombija in avtobusa odpeljejo na zelen otoček v zaselku Zavrate nad Laškim.  Prijetno razpoloženje in veselje ob ponovnem srečanju se je odražalo na obrazih naših članov in nam polepšalo dan. Sredi gozda, na lesenih klopeh in ob zvokih harmonike smo se malo pogovorili, spoznavali, narahlo zavrteli in prisluhnili pozdravnim besedam predsednika društva.

Potem pa smo s skupnimi močmi pričeli s pripravo piknika: rezali zelenjavo, kruh, pripravili meso, delili krožnike, kozarce, pecivo in zraven popevali znane viže. Po odlično pripravljenem kosilu se je nekaj bolj pogumnih odločilo za krajše skupinske sprehode, ostali pa smo obujali spomine, izmenjavali izkušnje, se od srca nasmejali novim šalam in bili vsak pri sebi hvaležni, da pripadamo društvu, ki tudi v vse težjih časih zna prisluhniti svojim članom in jim na prijazen in spoštljiv način skuša lajšati in lepšati vsakdan.

Zato hvala vsem udeležencem piknika za vse njihove besede in dejanja, s katerimi smo drug drugemu polepšali sobotni dan.

Se vidimo naslednje leto.

 

Jerica Laznik