Avgustovski kopalni dan
Strunjan, 4. avgust, 2016

 

Še malo, pa bomo zaključili letošnja kopalna potepanja po naši lepi Sloveniji. Ker je poletje čas počitnic in brezskrbnih dni, smo se ponovno podali na morje, v objem krajinskega parka Strunjan.


Ob 7.00 uri smo se dobre volje prepustili poletnemu utripu in naše potovanje se je pričelo. Ob prijetnem razpoloženju in kramljanju smo kar malo presenečeno ugotovili, da smo že v prijetnem hladu drevoreda pinij, ki je bil zasajen leta 1920- 1930 in je s svojimi sto šestnajstimi drevesi najbolje ohranjen drevored pinij v celotni Sloveniji, s čimer mu je dodeljen status naravnega spomenika. Skozi drevored smo prispeli v zeleno oazo in k našim prijaznim gostiteljem v hotel Svoboda. Brez zadržkov lahko povem, da je osebje hotela nadvse pozorno in prijazno poskrbelo za vse naše male prošnje in posebnosti ter vrhunsko pobožalo naše želodčke.


Mi pa smo lahko izbirali med notranjim bazenom z masažami in ogrevano morsko vodo ali neskončno modrino našega morja. Urejeno plažo in dostop do morja pa je dopolnil čudovit pogled na piransko cerkev Sv. Jurija.
Prijetno utrujeni smo se na poti domov dogovorili, da se zagotovo vrnemo tudi prihodnje poletje.


Ne pozabite, 1. septembra gremo v Terme Paradiso.


Jerica Laznik