Delavnica ročnih del
Izola, 19. - 26. februar 2016

 

V mesecu februarju je potekala delavnica ročnih del v Izoli. 7-dnevnih delavnic so se udeležile predstavnice iz društev invalidov Rogaška Slatina, Metlika, Žalec, Ljubljana- Moste, Kobarid in Hrastnik. Iz društva invalidov Hrastnik sva se delavnice, ki jo je vodila  mentorica Ana Kleč z MDI Goriške, udeležili Otilija Kupec in Vojka Žagar.

Izdelovale smo rožice iz paus papirja, alu lončkov, filca, krep papirja, aranžerske jute in odpadnega papirja. Mentorica nam je pokazala potek dela, me pa smo marljivo in pridno delale pa njenih navodilih, saj je polna raznih idej. Vse, kar je prijela v roke se je pod njenimi spretnimi prsti spremenilo v rož'co.

Delale smo od 8.00 do 12.00 ure. Vmes smo imele odmor za kavico, sladke prigrizke in razgibavanje, da je šlo delo še bolj od rok. Popoldneve smo imele proste za kopanje in  druženje. Kljub temu pa smo ob vrnitvi s kopanja že stisnile skupaj glave in pričele z ustvarjanjem rožic, saj nam želja po učenju ni dala miru. Imele smo se res lepo ter tudi veliko ustvarile, saj tako dobre mentorice še nismo imele. Zadnji dan smo vse svoje izdelke razstavile na mizo in poslikale za spomin. Ustvarile smo res lepe izdelke.

Mentorici Ani res lepa hvala za prikaz novih tehnik, znanj in idej, ki smo se jih naučile. Naša nova znanja bova z veseljem prenesli našim članicam v sekciji ročnih del, da se bodo naučile in spoznale, koliko lepih stvari se izdela iz najrazličnejših materialov.

 

Otilija Kupec