Aprilsko organizirano kopanje
Radenci, 7. april 2016

 

V četrtek, 7. Aprila 2016 nas je pozdravilo sončno jutro, ki je obetalo še en lep dan za druženje članov društva invalidov Hrastnik. Po nekajmesečnem premoru smo se vsi veselili ponovnega snidenja, kar se je poznalo tudi pri udeležbi, saj je bil avtobus v trenutku poln. Oboroženi z dobro voljo  in v pričakovanju sprostitve v termalni vodi smo ob 8. uri zapustili Hrastnik in se odpeljali pod severno obrobje Slovenskih Goric, v deželo termalnih in mineralnih vrelcev ter vinske trte. Naš končni cilj so bili Radenci, ki se prvič omenjajo leta 1436, kot zdravilišče pa so zasloveli leta 1833.

Ob prihodu so nas pričakali prijazni domačini, nas na kratko seznanili z zgodovino, ponudili Radensko pri termalnem izviru in nas pospremili do kopališča, ki ga krasi 10 različnih in med seboj povezanih bazenovs termalno in navadno ogrevano vodo, kjer smo se naplavali, telovadili in se prepustili svetovno znanim zdravilnim mehurčkom radenske mineralne vode z blagodejnimi učinki na srce in ožilje.

Bilo je lepo, razigrano in blagodejno za našo dušo in telo. Vse to je bilo razbrati tudi ob povratku domov, ko je bil, med drugim, dan predlog, da bi se kopalni dnevi organizirali kar vsak mesec, pa četudi dvakrat.
Lep pozdrav in pisane pomladne dneve do 5. maja, ko se skupaj odpravimo na kopanje v Topolšico.


Jerica Laznik, tajnica DI Hrastnik