Obisk v Domu starejših Hrastnik
Hrastnik, 17. marec 2016

 

Marec je moj mesec, zato sem še toliko srečnejša, če lahko skupaj z vodstvom društva invalidov razveselimo naše članice, ki so nastanjene v domovih starejših. Večina jih ostane v svojem okolju, domačem kraju, blizu svojih dragih in poznanih in te smo Rajko, Gusti, Slavi in jaz obiskali v četrtek, 17.3.2016, v Domu starejših Hrastnik.

Prijazen je že pozdrav receptorke, že kar domače je prijetno srečanje z Jasno Rižner Kosm, ki s svojim delom in izkušnjami lajša prehode v nov način življenja stanovalcem in njihovim domačim, ter z direktorjem Dragom Kopušarjem, ki je duša doma, kar se čuti tudi v spoštovanju in sožitju do stanovalk in obratno.

Seveda pa je bila naša glavna skrb in pozornost namenjena našim članicam, ki so nas pričakale ob lepo pogrnjeni in z dobrotami ozaljšani mizi, dobre volje in z nasmeški na obrazih. Takoj smo se prijetno zaklepetali, nasmejali, nazdravili „ženskim praznikom”, se malo poslikali in že je zadišalo po kosilu. Poslovili smo se in obiskal težke invalidke, ki zaradi zdravstvenega stanja ne morejo zapustiti sobe in postelje.  Kljub temu ali pa ravno zato smo v njihovih pogledih, gibih in besedah zaznali, da se veselijo vsakega dne posebej in so hvaležne za še tako majhne pozornosti in prijazne besede.

To naj bo tudi naše sporočilo vsem, ki kdaj obupujemo, se zapiramo vase in smo nesrečni… Pojdimo med ljudi, naredimo kdaj kakšno dobro delo, gesto, podarimo nasmeh in objem sorodniku, sokrajanu, znancu, prijatelju, neznancu in s tem sebi in drugim polepšajmo dan.

 

 Jerica Laznik