Kulturni dan
Hrastnik, 9. ferbruar 2015

 

Društvo invalidov Hrastnik je tudi letos ob 8. februarju pripravilo slovesnost v čast našemu največjemu poetu. Tako smo se zbrali v ponedeljek, 9. Februarja ob 17. uri in ker nam jo je tik pred zdajci zagodlo vreme, sicer nismo popolnili vseh sedežev v Galeriji Delavskega doma Hrastnik, je pa zato bilo vzdušje toliko bolj domače. Našemu vabilu na prireditev sta se odzvala tudi poslanec Ivan Hršak in direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar.

Ob začetku nam je pozdrav namenil predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar, nato pa je vajeti v svoje roke prevzela naša članica Miheala Deželak.  Ob njeni vezni besedi so nam Nika Špajzer, Ana Kovačič in Petra Macele, vse iz Osnovne šole NH Rajka Hrastnik, pripravile nekaj drobtinic in Prešernovega življenja, prav tako so nam predstavile nekaj pesmi iz njegovega opusa. Poslušali smo Turjaško Rozamundo in Magistrale iz Sonetnega venca, ter hudomušni igrani intervju s Prešernom, ob čemer smo se prav nasmejali. Z nekaj domačimi vižami, ob katerih smo lahko vsi zapeli zraven, pa nas je razvedril harmonikar Friderik Ivan Pirc.

Po končanem kulturnem programu smo ob zakuski tudi pokramljali in izmenjali vtise o prijetnem večeru. Hvala vsem obiskovalcem in nastopajočim. Skupaj smo ustvarili svečan in nadvse prijeten večer.

 

Mojca Trbovc