Usposabljanje ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide
Portorož, 10. in 11. marec 2017

 

Usposabljanje ZDIS za zaposlene in brezposelne invalide je potekalo 10. in 11. 3. 2017 v hotelih Bernardin v Portorožu. Udeležila sta se ga dva naša člana, Kasim Žužić in Šemsa Alibašić.

Po toplem sprejemu v jutranjih urah so se udeleženci udeležili uvodnega predavanja mag. Roberta Ferenca o novostih in spremembah v cestno prometnih predpisih in kasneje še predavanja prof. dr. Bojana Dobovška o pravni državi in korupciji. Šemsa je koristila tudi usluge brezplačne pravne pomoči, ki jo na vsakem usposabljanju omogoča ZDIS.

Po kosilu pa je sledilo delo v delavnicah. Kasim je sodeloval na delavnici o potrebah invalidov skozi prizmo uveljavljanja človekove pravice do spolnosti, ki jo je vodil dr. Janez Mekinc, Šemsa pa se je udeležila delavnice z naslovom Travma in njene posledice predavateljice dr. Brede Sobočan.

Petkov večer so udeleženci usposabljanja preživeli v bazenu, po večerji pa je sledil tudi družabni večer z glasbo, ki je vsakič priložnost za spoznavanje novih ljudi in vzdrževanje prijateljskih stikov.
V soboto dopoldan je sledilo še predavanje dr. Golouha o težavah s prebavili in o tem, kako hrana vpliva na želodčne težave. Po kosilu so nekateri še izkoristili možnost celodnevnega kopanja v bazenih, ostali pa so se odpravili domov.

Mojca Trbovc