32. tradicionalno planinsko srečanje invalidov na Kopah
Kope, 6. 8. 2016

 

Na povabilo DI Slovenj Gradec smo se tudi letos z  veseljem udeležili planinskega srečanja invalidov na Kopah. Sobotni dan se je pričel deževno, oblačno, hladno, kar pa nas ni ustavilo in v polnem številu smo se zbrali na dogovorjenem mestu.


Na poti proti Mislinjski dolini so se oblaki  razgrinjali in počasi so skozi rahle meglice posvetili sončni žarki.  Na Kopah so nas prijazno sprejeli gostitelji in pisana druščina članov društev invalidov iz vseh koncev Slovenije. Srečanje se je pričelo z govori gostiteljev, vabljenih in  podpredsednice ZDIS ter kulturnim programom. Posebna čast pa je bila izkazana najstarejšim udeležencev  posameznih društev invalidov.


Po uradnem delu pa smo se  podali na pot do Ribniške koče,  oglede lepo obloženih stojnic, nabirati in okušati bolj redke borovnice, zdravilne rožce  in se zavrteli ob prijetnih zvokih. Do solz smo se nasmejali odličnemu humoristu »holcarju« in uživali ob poslušanju odličnega mladega harmonikarja.


Lepo je bilo srečati stare znance in prijatelje. Kar prehitro je minilo in že smo se vračali proti domu.


Vse člane DI Hrastnik pa vabim, da se v soboto, 20.8.2016 udeležijo društvenega piknika pri planinski koči na Kopitniku – prijavite se pri poverjenikih oz. na društvu.


Jerica Laznik