Junijski planinski pohod
Velika planina, 29. junij 2016

 

Dne 29.06.2016 se je 26 članov planinske sekcije pri Društvu invalidov Hrastnik udeležilo izleta na Veliko planino. Preživeli smo prečudovit sončni dan na poti na Veliko planino in spust preko Male planine. Ker so zadnji dan izlet odpovedale tri članice,  je bil v avtobusu še prostor, zato  se je pohoda udeležil tudi vnuk ene od članic.


Takole je zapisal svoje videnje  izleta:


Zelo sem bil vesel, da sem se lahko udeležil pohoda. Zgodaj sem moral vstati in po triurni vožnji z avtobusom smo začeli pešačiti proti Veliki planini. Po strmi in kamniti poti smo po dveh urah prispeli do kapelice. Tam  sem se okrepčal s sendvičem in meni zelo priljubljeno Coca Colo.  Opazoval sem naravo, lepote teh travnikov in pastirskih kolib in  premišljeval kako bi mi bilo žal, če se pohoda ne bi udeležil. Vsi pohodniki so bili zelo prijazni in od njih sem izvedel veliko o Veliki in Mali Planini. V pastirskem naselju se je nahajal tudi muzej. Šli smo si ga ogledat. Prijazen mladenič nam je povedal veliko zanimivih stvari o tem, kako so nekoč živeli pastirji in kaj so delali.


Zelo sem bil utrujen in v avtobusu sem lepo zadremal. Izlet sem zaključil z babičinim povabilom na sladoled.
Hvala Zvonki za organizacijo izleta, pa tudi drugim pohodnikom za lep dan,saj so vsi lepo pazili name                                                                                                 

Jan Blagotinšek

 

Naslednji izlet  planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik bo zadnji četrtek v juliju. Podali se bomo na Vogar in Voje.

Foto: Judita Brglez

Vodja izleta: Antonija Zupančič