Kulturni dan
Hrastnik, 9. februar 2017

 

V četrtek, 9. februarja smo se člani Društva invalidov zopet zbrali ob svečanosti ob našem kulturnem prazniku. Najprej smo se z minuto molka poklonili naši, tega dne preminuli aktivni članici društva in vodji naše skupine za ročna dela Sončnice, Štefki Matjašič. Ohranili jo bomo v lepem spominu.

Nadaljevali smo z Zdravljico, ki jo je na citre zaigrala Urška Šmid. Spremno besedo je brala naša Mihaela Deželak, ki se vsako leto potrudi popeljati nas čez delo našega največjega pesnika. V kulturnem programu so poleg Urške Šmid, ki je odigrala še nekaj poznanih viž, sodelovali tudi učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik: Jure Štefane, Lina Golotič, Sara Oblak in Dominika Zupan. S pesmimi iz različnih Prešernovih obdobij, Dominika Zupan pa celo s svojo avtorsko pesmijo, so zaslužili glasen aplavz navzočih.

Po kulturnem programu je sledila skromna pogostitev, ki je vedno dober razlog za prijeten pogovor med člani. Čeprav je tokrat število obiskovalcev zdesetkala gripa, smo preživeli prijeten večer.

Mojca Trbovc