Razstava ročnih del DI Hrastnik
Hrastnik, 1. marec 2017

 

V sredo, 1. marca 2017 so naše Sončnice že tradicionalno na ogled postavile svoje izdelke. Poleg članic sekcije za ročna dela Sončnic so na razstavi sodelovali tudi druge članice in člani Društva invalidov Hrastnik ter stanovalci Doma starejših občanov Hrastnik.

V kulturnem programu so sodelovali člani MoPZ Svoboda, ki nam vsako leto znova popestrijo otvoritev z ubrano pesmijo. Sledil je pozdravni nagovor predsednika Društva invalidov Hrastnik Rajka Žagarja, pozdrave pa sta nam namenila tudi župan Miran Jerič in direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar.

Mihaela Deželak je predstavila delo Sončnic, z minuto molka pa smo se spomnili naše preminule članice Štefke Matjašič. Na razstavi so njeni izdelki še posebej izpostavljeni.

Vodilna nit letošnje razstave so izdelki iz odpadnih materialov. V nasprotju s prejšnjimi leti je sicer manj pletilskih izdelkov, vendar verjamem, da bo vsak, ki si bo razstavo ogledal, našel nekaj, kar mu bo všeč. Navdušujejo ogrlice in vezeni prti ter množica raznoraznih voščilnic.

Veseli smo, da je razstava vedno dobro obiskana, da nas s svojim obiskom razveselijo tudi člani sorodnih društev, saj so to priložnosti, ko se lahko malce pogovorimo.

Izdelki bodo na ogled še v četrtek, 2.3. in petek, 3.3.2017 od 10.00 do 17.00 ure.

Vabljeni!

Mojca Trbovc