Kostanjev piknik na Podkumu

V društvu smo se dogovarjali, kaj lahko nudimo našim članom. Predlog je bil kostanjev piknik. Bali smo se, da bomo spet zaprti, preden ga organiziramo. Vendar nam je uspelo. Poverjeniki so šli na teren, popisali kdo bi šel in rezultat je bil skoraj 80 oseb. Tako je bilo potrebno naročiti dva avtobusa. Toda kam? Ker iz lastnih izkušenj vemo, da znata naša Marija Čop in njen sin Lojze to izpeljati v špico, smo se odločili za Podkum, Gostišče Pr’Čop.

V soboto 16. oktobra 2021 smo se z dvema avtobusoma odpeljali na Podkum. Tu nas je pričakala dobrodošlica, domače pecivo in obilo »kačje sline«. Nato smo se posedli po dvorani, kjer sta nas pozdravila predsednik društva g. Rajko Žagar in Lojze Čop, glavni šef. Takoj je sledila hitra postrežba. Več vrst juhe, nato glavna jed, ker smo v zimskem času, krvavice, jetrne, repa in ostalo. Nato pa še sladica. S seboj smo imeli kostanj, treba ga je bilo speči. Odšli smo ven, ga rezali in pripravili za peko.

Ker je bilo lepo vreme, je večina bila zunaj in uživala na soncu. Kostanj se je pekel, vzdušje je bilo imenitno, slišala se je pesem in vse je bilo super.

Toda vsega lepega je enkrat konec. Treba se je bilo odpraviti v dolino. Tudi v avtobusu je bilo slišati, da bi radi videli čim več takih srečanj. To bomo tudi upoštevali.

Ker sem že na koncu tega poročila, bi končal z besedami zahvale našemu predsedniku Rajku Žagarju za dobro organizacijo piknika, gostišču Pr’Čop za odlično postrežbo in ne nazadnje Avtoprevozništvu Kajič za varno vožnjo na Podkum in nazaj v Hrastnik.

Zapisal: A. Žibert

Comments are closed.