Območno tekmovanje v pikadu ekipno

V soboto 29. 08. 2020 je potekalo območno tekmovanje invalidov ZDIS – a v pikadu  – ekipno, v Porto Pubu v Hrastniku. Tekmovalo se je posebej v moški in v ženski konkurenci. Prijavile so se 4 ženske in 7 moških ekip, ki so se borile za prvi dve mesti, katera vodita na državno prvenstvo. Prvič v svoji 50-letni zgodovini ZDIS-a se je zaradi corona virusa COVID-19 tekmovalo v maskah. Socialna distanca minimalno 2 metra in obvezno razkuževanje rok ter prezračevanje prostorov po vsaki tekmi je bil pogoj NIJZ-ja, da DI Hrastnik izpolnjuje pogoje za izvedbo tovrstnega tekmovanja v pikadu.

Uvodoma je vse prisotne pozdravil predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar in jim zaželel dobrodošlico, nato pa je besedo prevzel župan Hrastnika Marko Funkl in zaželel vsem tekmovalcem obilo športne sreče ter da bi lepo preživeli ta dan v naši dolini. 

Natanko ob 9. uri so pričele tekmovati ženske ekipe, med katerimi je bila tudi ekipa DI Hrastnik s tekmovalkami Korbar Majda, Spahič Tehvida, Zgonjanin Stana in Plazar Dolores, ki so že v prvi tekmi priredile senzacijo in premagale državne prvakinje DI Metlika. Vendar so nato popustile ter osvojile 3. mesto, drugo mesto je osvojilo DI Metlika, zmagovalke pa so postale člamice DI Trbovlje.

Po končanem tekmovanju ženskih ekip je predsednik DI Hrastnik Žagar Rajko podelil medalje in pokale najboljšim trem ekipam, nato so pa pričele s tekmovanjem moške ekipe. V zelo razburljivih tekmah so imeli največ sreče in znanja člani DI Krško, ki so nepričakovano, vendar zasluženo zmagali. 2.mesto je pripadlo članom DI Trbovlje, 3. mesto pa članom DI Hrastnik v postavi: Dvornik Blaž, Ranzinger Ivan, Felicijan Janko in Žagar Rajko.

Na koncu tega poročila bi se rad zahvalil vsem akterjem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi tega dogodka in da smo člani DI Hrastnik tudi tokrat z odliko opravili svoje delo. Zahvala gre tudi lastniku Porto Puba g. Joško Janu, s katerim sodelujemo  že vrsto let in brez katerega bi si težko predstavljali organizirati takšne prireditve.

Zapisal: Blaž Dvornik

Comments are closed.