Izlet na Celjsko kočo

Člani planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik smo se dne 21.07.2020 odpravili na Celjsko kočo. Potovali smo iz ŽP Hrastnik do ŽP Celje z novo brezplačno vozovnico. Bilo nas je 13 članov. Pešpot nas je vodila ob Savinji  do parkirišča Pečovnik, kjer smo pot nadaljevali po stopnicah do gozda. Pot nas je vodila do najstarejše 100 let stare Trebuševe bukve, kjer smo imeli malo pavze in  se osvežili z dobro in hladno vodo iz cevi, ki je bila pripravljena za uporabo na počivališču pri bukvi. V vasici je tudi zvon želja za izpolnitev skritih želja. Kar lep čas se je oglašal.

Z dobro voljo in smehom smo v dobri uri in pol prišli na cilj. Na terasi koče smo pomalicali in popili dobro kavico ter si izmenjali nekaj predlogov za naslednji izlet. Nekateri so se podali še h koči pod Grmado, ki je izgledala kot hišica iz pravljice. Vsa v lesu, z visečimi rožicami z oken,  prelepo okolico in z odsluženimi planinskimi čevlji  s posajenimi rožicami v njih. Res lepo in zanimivo.

Dan je bil popoln in srečni in zadovoljni smo prispeli domov. Hvala vsem udeležencem izleta za popestritev dneva in ga. Zvonki Zupančič  za vodenje izleta.

Srečno v avgustu. Pazimo na zdravje!

Zapisala: Zvonka Beravs

Foto: Karli Koritnik, Vojka Železnik, Januška Grčar     

Comments are closed.