Območno tekmovanje v pikadu – ekipno

V soboto 12. 10. 2019 je v Hrastniku, točneje v Porto Pubu, potekalo tekmovanje invalidov  ZDIS-a v pikadu – ekipno. Tekmovalo se je v moški in v ženski konkurenci posebej, prijavljenih pa je bilo 12 moških in 11 ženskih ekip, ki so se potegovale za prvi dve mesti v svoji konkurenci, le-ti vodijo na državno prvenstvo, ki bo 16. 11. 2019 v Muti. Po žrebanju ekip je uvodoma vse prisotne pozdravil predsednik DI Hrastnik Žagar Rajko in jim zaželel dobrodošlico, vsem nastopajočim pa obilo športne sreče, zmaga pa naj najboljši.   

Točno ob 9. uri se je tekmovanje pričelo in puščice so pridno letele v tarče. Med nastopajočimi so bili tudi naši predstavniki DI Hrastnik, moška ekipa v postavi: Felicijan Janko, Đogič Agan, Ivan  Ranzinger, Blaž Dvornik in Žagar Rajko, ženska ekipa pa je nastopila v postavi: Korbar Majda, Ule Fani, Spahič Tehvida, Plazar Dolores in Jokanovič Vida. Naši predstavniki tako v moški kot v ženski konkurenci niso imeli športne sreče, tako da so dekleta osvojila  5. – 6. mesto; moška ekipa pa se je uvrstila od 9. – 12. mesta. Najboljši v moški konkurenci so bili predstavniki DI Trbovlje, drugi so bili DI Črnomelj, tretji pa DI Sevnica. V ženski konkurenci pa je slavila ekipa DI Metlika pred ekipo DI Rimske Toplice, tretje pa so bile predstavnice DI Sevnica.

Po končanem tekmovanju je bila razglasitev rezultatov ter podelitev pokalov in medalj najboljšim. V DI Hrastnik z rezultati današnjega tekmovanja nismo najbolj zadovoljni, smo pa zelo  veseli in ponosni, da smo tudi tokrat z odliko opravili vlogo organizatorja tekmovanja, za kar gre zahvala vsem akterjem, ki so pripomogli, da je bilo tekmovanje izpeljano brezhibno.

Zahvala gre tudi lastniku Porto Puba, Joško Janu, ki  je s svojo ekipo poskrbel, da vsi  prisotni niso bili lačni (žar krožnik) in žejni v lepi s soncem obsijani soboti.     

Zapisal: Blaž Dvornik

Comments are closed.