Izlet Sončnic

Na prelepo sončno soboto 12. 10. 2019 smo se Sončnice odpravile proti Dolenjski. Tam nas je v Orešju, vasici pri Šmarjeških Toplicah že čakala Alenka s pehtranovo potico in kavico. Samo, njen mož pa je že pridno sukal kuhalnico v kotličku, kjer je počasi brbotal divjačinski golaž.

Da ga pri kuharskih umetninah ne bi preveč motile, smo se odpravile v bližnji Klevevž. Klevevžka Toplica je izvir termalne vode, ki pride na dan pod skalo in se potem zbira v majhnem bazenu ob soteski potoka Radulja. Voda ima tam skozi vse leto, tudi najbolj mrzli zimi najmanj 22 stopinj. Tudi ob našem obisku je bilo v bazenčku precej kopalcev. Vredno ogleda in obiska.

Golaž je bil več kot odličen, poskrbeli smo tudi za nemesojedko Jano. Torta in kavica po kosilu nas je malo ulenila, zato je Alenka predlagala pohod do Šmarjeških Toplic, cca 4,5 km. Hoja po svežem zraku skozi gozd, kjer so nas pozdravile celo srnice nam je dala novih moči. Ogledale smo si ribnik z lokvanji, pozdravile so nas tudi želvice in drugi ”stanovalci ribnika”.

Ob povratku nas je že čakal pečen kostanj, mladi mošt in druge domače dobrote.

Ob prijetnem druženju je čas kar prehitro mineval in v poznih večernih urah smo se odpravili proti domu. Seveda polne novih moči, energije in idej za naše delavnice.

Sončnice

Comments are closed.