Prelepa Gorenjska

V soboto 28. 9. smo se invalidi odpravili proti Gorenjski. Že dva dni nazaj smo poslušali grozečo vremensko napoved: za SZ so predvidevali nalive, a deževje se je pomaknilo na sredino Slovenije in mi smo imeli prelepo vreme, kot naročeno za naš izlet. 

Veselje se je začelo že na tržnici v Hrastniku in se je stopnjevalo na avtobusu, kjer smo bili pogoščeni s “kačjo slino,” ki jo je sama z ljubeznijo pripravila naša sopotnica.

Najprej smo se ustavili na Brezjah, kjer smo si ogledali bogato zbirko jaslic in romarsko cerkev Marije Pomagaj, kjer smo lahko prisostvovali sveti maši.

Pot nas je naprej vodila na Bohinj. Razkropili smo se okrog jezera, hranili račke, ki so nam jedle celo iz rok. Sprehodili smo se proti nekdanjemu steklarskemu domu. Obujali smo spomine na mladost, ko smo tu letovali in uživali v lepoti okolice. Tudi zanimiva cerkvica svetega Janeza Krstnika skriva v sebi veliko zanimivosti iz starih rimskih časov in še nazaj.

Po okusnem kosilu smo se odpravili na Bled. Takrat pa je počilo. Razletela se je zadnja šipa, ker smo zadeli v skrito vejo. Ubogi šofer se je prijel za glavo a takrat se je pokazalo, kako složni in solidarni znamo biti in stopiti skupaj. Vodstvo in še druga dekleta so poprijeli za delo, takoj vse počistili, sam predsednik se je povzpel na lestev in s folijo so nadomestili manjkajočo šipo- takrat ni bil nihče “bolan”!!!

Varno smo se odpeljali proti Bledu, naši zadnji postaji. Imeli smo dovolj časa, da smo si lahko privoščili celo vožnjo okrog jezera s kočijo. Ženske so seveda hitele raziskovati po butikih, lačen in žejen ni bil nihče, znamo pa tudi uživati v lepotah narave. Račke in labodi so nam hiteli naproti, kdor je imel s seboj kaj kruha, si je lahko privoščil ta užitek, da mu je celo labod jedel iz roke, drugi pa so hoteli ta trenutek ujeti v objektiv.

Izlet nam bo ostal v trajnem spominu.

Napisala: Lamovšek Heda

« 1 of 2 »

Comments are closed.