Piknik DI Hrastnik

V soboto 24. avgusta smo se srečali na tradicionalnem pikniku, ki smo ga letos organizirali pri Lovski koči na Kopitniku. Nabralo se nas je za dva avtobusa, ki sta nas do pol dvanajste pripeljala na lokacijo. Lepo smo se posedli okrog koče, zaigrala je prijetna glasba in potem je posijalo še sonce, tako da je bilo zelo prijetno. Za začetek smo si privoščili hladno pijačo, da smo se malo ohladili.

Tudi za hrano je bilo odlično poskrbljeno, dobili smo zajetno porcijo specialitet z žara in prilogo. Po kosilu je predsednik Rajko Žagar, ki je dotedaj skrbel za organizacijo in tekoč potek piknika, našel minutko časa za zares kratek in jedrnat pozdravni govor.

Kljub temu, da smo dodobra napolnili svoje trebuščke, pa se je kar hitro napolnilo plesišče. Plesalke in plesalci so se kar naprej menjavali na plesišču, se malo odpočili ob pijači in slanem prigrizku in nato nadaljevali sukanje ob dobri glasbi. Pri nekaterih mizah pa so potekali zanimivi in najbrž tudi hudomušni pogovori, saj se je ves čas slišal glasen smeh.

Seveda tudi brez petja na takšnem veselem dogodku ne gre, zapelo se je kar nekaj tako slovenskih kot tudi nam dobro znanih dalmatinskih pesmi. Dobre volje res ni manjkalo, menda pa se organizatorji piknika dobro poznajo tudi z vremenom, saj je prijetno sončno vreme trajalo cel dan do zaključka piknika in odhoda avtobusov ob šesti uri.

Zapisala: N. Markovič

Foto: P. Lamovšek

« 1 of 2 »

Comments are closed.