Srečanje delovnih invalidov v Lučah

V soboto 6.julija smo se invalidi našega društva udeležili tradicionalnega srečanja invalidov, ki je potekalo v okviru obeležitve 50. obletnice delovanja Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Zbrali smo se na hrastniški tržnici in se napotili našemu cilju naproti, to je Logarski dolini. Obetal se je lep dan, zato je bilo vzdušje v avtobusu odlično. Po pozdravnem nagovoru g. A. Žiberta nam je še podal nekaj tehničnih podatkov, kako bo druženje potekalo. Na poti proti našemu cilju smo se ustavili na prijetni lokaciji Brinečev kmečki mlin v Rečici ob Savinji, kjer smo popili jutranjo kavico. Nato smo nadaljevali našo pot in kmalu prispeli na prizorišče srečanja. Tu smo si poiskali klopi in mize v senci. Bone za hrano in pijačo nam je že na avtobusu razdelila naša tajnica Nataša.

Uradni nastop prireditve so začeli mešani pevski zbor DI in DU Mozirje, sledili so govorniki, župan Občine Luče , Anton Gračner ZMDI Mozirje, oktet Žetev in MPZ Luče. Nato so se začele športne igre: pikado, metanje obroča, malo kegljanje. Ves čas prireditve je potekal zelo bogat srečelov. Na prireditvi je bilo dobro poskrbljeno za prehrano. Izbira je bila meso na žaru ali golaž, ravno tako je bilo več izbire med pijačami za bon.

Za dobro voljo je igral ansambel Ojstrica. Kmalu je prišel čas odhoda. Po jutranjem dogovoru smo se zopet ustavili pri kmečkem mlinu, kjer nam je gospodar razkazal muzej kmečkega orodja in orodja, ki so ga uporabljali v starih časih. Gospodarica nam je odprla trgovino, kjer smo si lahko kupili moko in razno domače pecivo.

Po prijetnem ogledu smo odšli na avtobus in se odpeljali proti domu. Vzdušje je bilo odlično in udeleženci že komaj pričakujejo naslednje srečanje, to bo planinski dan invalidov 3. avgusta na Kopah – vabljeni!

Zapisal: A. Žibert

« 2 of 2 »

Comments are closed.