Avanturistični sprehajalni pohod članov DI Hrastnik – Planinska sekcija

Že ob 6 h zjutraj smo krenili iz hrastniške tržnice z udobnim avtobusom . Bilo nas je 25.

Na Zgornjem Jezerskem ob jezeru smo izstopili, si pripravili palice in klobuke ter se odpravili na potep po dolini Ravenske Kočne. To je najlepša, najdaljša  in najbolj urejena pot s smernicami, tablami in klopcami. Hodili smo po travnikih mimo Šenkove kmetije po obrobju ravenskih travnikov, malo navkreber ob potočku Jezernica po obrobju gozda, vmes pa smo občudovali ostenje Kamniško-Savinjskih Alp z najvišjim vrhom Grintovec. Prispeli smo do parkirišča za pohod na Češko kočo, kjer smo si malo oddahnili. 

Opazovali smo ledenik pod Skuto, ki se občutno manjša in strokovnjaki menijo, da bo v naslednjih 20 tih letih izginil…

Ko smo se vrnili k jezeru, smo se malo okrepčali, naužili lepot, nato pa smo se odpeljali nazaj 

proti Kranju in se mimogrede ustavili še v Preddvoru. Tam smo si zopet malo pretegnili noge, globoko dihali ob jezeru Črnava, šli po poti novoporočencev .in pozabili na vse križe in težave, ki nas tarejo vsakega posebej. 

Veličastna Zaplata,  cerkvica sv. Jakoba na vrhu hriba, Krvavec in Mali Grintovec in Storžič dajejo jezeru še poseben čar. Preddvor ima bogato zgodovino in turistično društvo tukaj zelo uspešno deluje.

Z napolnjenimi pljuči smo se veselo odpeljali domov. Nihče ni bil videti utrujen.

Pohod bomo ohranili v lepem spominu, zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo našemu društvu Invalidov, ki nam je s svojo sofinanciranjem omogočilo tak čudoviti potep po tako ugodni ceni!

Zapisala: Heda Lamovšek

Foto: Peter Lamovšek

« 1 of 2 »

Comments are closed.