Kopanje v Banovcih

Zadnji četrtek v mesecu maju smo se člani DI Hrastnik zbrali na tržnici v Hrastniku  in se odpeljali v Terme Banovci. Dež, hladno vreme in zgodnja ura ni prav nič vplivala na naše razpoloženje. Na avtobusu nas je tako kot vedno pozdravil predsednik in predstavil  program izleta. Prvi postanek za jutranjo kavico je bil na počivališču Tepanje. Po pol urnem počitku smo nadaljevali pot proti središču Prlekije v naselje Banovci. Banovski termalni vrelec je dediščina nekdanjega Panonskega morja.

Na recepciji hotela smo prejeli vstopnice in ob deseti uri smo se že kopali v topli termalni vodi. Termomineralna voda je bogata s fluoridom in pripomore k dobremu počutju in pri revmatskih tegobah. Morda so tudi zato naši člani postali tako dobre volje in v bazenu zapeli nekaj pesmi, bilo je enkratno vzdušje. Voda nas je pošteno utrudila in komaj smo čakali kosilo. V restavraciji hotela so nam postregli kosilo, veliko porcijo pečenega piščanca. Po kosilu smo se odpravili na avtobus in proti domu. Na poti proti domu smo se ustavili v znani domači gostilni v Pragerskem.  Hvala vsem za udeležbo, se še vidimo naslednjič, vabljeni tudi drugi naši člani.

Za konec pa še povabilo na naš izlet konec meseca junija na Splavarjenje po Dravi in v začetku julija na Ribji piknik v Izolo.

Comments are closed.