Predavanje o koži

V četrtek 16. maja 2019 smo v Knjižnici Hrastnik organizirali predavanje  o koži, ki ga je izvedel dr. Ladislav Golouh.

Dvourno predavanje je bilo izredno zanimivo, saj smo izvedeli kar nekaj pomembnih dejstev o koži in boleznih kože. Koža je največji človeški organ in varuje vse druge organe v telesu, je pa najbolj izpostavljena zunanjim vplivom.

Zelo uporaben je bil del predavanja, kako se naučiti prepoznati nekatere bolezni kože, ki so lahko življenjsko nevarne za človeka, kot je kožni rak in pa pik klopa. Zaradi tega je zelo pomembno, da se ljudje redno pregledujemo in pravočasno opazimo spremembe na koži ter z obiskom zdravnika preprečimo možne hude posledice. Dr. Golouh nam je na fotografijah zelo nazorno prikazal, kako na primer izgledajo nenevarna znamenja na koži in kako izgledajo spremembe na njih, zaradi katerih je potreben obisk zdravnika in zdravljenje, ki je v večini primerov uspešno. Najbolj pomembno je pravočasno opaziti znake bolezni.

Dr. Ladislav Golouh je družinski zdravnik iz Ljubljane, ki predvsem zagovarja preventivo, to je zdrav življenjski slog, obvladovanje stresnih situacij, zdravo prehrano in gibanje.

Comments are closed.