Kopanje težkih invalidov v Zdravilišču Laško

Kot že nekaj let dosedaj je društvo invalidov Hrastnik organiziralo dvodnevno kopanje težkih invalidov v Zdravilišču Laško. Komisija za zdravstveno in socialne razmere je na osnovi predlogov potrdila udeležbo 35 članov za dvodnevno kopanje.

Zdravilišče Laško nam je dobro znano, tako da nam ni povzročalo nobenih težav s prilagajanjem. Za varno rehabilitacijo so poskrbeli naši spremljevalci Gusti, Vera in Vojka. Po kratkem uvodnem nagovoru predsednika društva g. Rajka Žagarja smo se napotili v bazen. Tu je bilo prijetno vzdušje, kar se je videlo po tem, da se je kaj kmalu slišalo petje v bazenu. Toda kar prehitro so minile tri ure in napotili smo se na kosilo, potem pa na avtobus in kombi pa nazaj proti Hrastniku. Enaka zgodba se je ponovila tudi naslednji dan, torej srečno in veselo.

Ob zaključku dvodnevnega kopanja smo prišli do zaključka, da so take oblike druženja še naprej zaželene, kar se je tudi videlo in slišalo iz ust naših udeležencev.

Zahvalil bi se vodstvu društva za odlično organizacijo kopanja, osebju Thermane Laško, avto prevozništvu Kajič za varno vožnjo in ne na koncu našim prostovoljcem – spremljevalcem za dobro in varno opravljeno delo.

Zapisal: Avgust Žibret

Comments are closed.