Obiski ob dnevu žena in materinskem dnevu

Dan žena, 8. marec in materinski dan, 25.marec sta posebna dneva v društvu invalidov Hrastnik. Tako je bilo tudi letos. Dogovorili smo se z vodstvom Doma starejših občanov Hrastnik, da lahko obiščemo naše članice dne 27. 3. 2019 ob 13. uri.

Največ naših članic živi v Domu starejših občanov Hrastnik. Na obisk smo odšli vodstvo društva in člani komisije za socialne zadeve. Ko smo prišli v dom, je v dnevni sobi ob obloženi mizi že čakalo nekaj naših članic. Tu si izmenjamo novice, si zaželimo zdravja in se malo poveselimo. Obiščemo še ostale članice po sobah, ki so žal prikovane na posteljo. Vse je lepo pozdravil predsednik društva Rajko Žagar in direktor doma g. Drago Kopušar.

Ravno tako obiščemo naše članice, ki so v domovih Trbovlje, Prebold in Laško. Nikoli pa ne pozabimo obiskati tudi naših članic, ki še živijo doma. Vse so dobile skromna darila, vrtnico in naš  društveni bilten ter koledarček prireditev za tekoče leto.

Skupni vtis z obiskov je bil tak kot zmeraj, da je to potrebno, saj se človek ne zaveda kaj ima, ko je zdrav. Ne vemo, kakšno bogastvo je zdravje, žal se začneš to zavedati šele takrat, ko začneš izgubljati zdravje.

Zapisal: Avgust Žibert

Comments are closed.