Državno prvenstvo v hitropoteznem šahu – posamezniki

V soboto 16. 3.2019. je v gostišču Zasavski Gurman  potekalo tekmovanje v hitropoteznem šahu za posameznike – invalide.

Uvodoma je vse prisotne pozdravil  predsednik DI HRASTNIK  g. Rajko Žagar in jim  zaželel dobrodošlico, nakar je besedo predal podžupanji Hrastnika ga. Vojki Šergan, zaključno besedo pa je imel strokovni sodelavec pri ZŠIS – POK Primož Jeralič.

V  moški konkurenci je bilo prijavljenih 31 tekmovalcev, v ženski konkurenci pa 19 tekmovalk. Tekmovanje je vodil glavni sodnik Jurič Marko skupaj s svojim pomočnikom, odigrano je bilo 9 kol po švicarskem sistemu. Tekmovalci, ki zaradi svoje invalidnosti ne morejo premikati šahovskih figur oziroma so slepi ali slabovidni ter predstavniki distrofikov,  paraplegikov so imeli dodatek k času in sicer  2 minuti, v moški konkurenci pa je presenetljivo, vendar  zasluženo zmagal 16 letni Jaka Juvan iz DI Muta, v ženski konkurenci pa je bila najboljša Košir  Pavla iz MDI Kamnik.

Organizator tekmovanja je bilo ZŠIS – POK, izvajalec pa domače DI HRASTNIK, kateri so še enkrat upravičili  sloves zelo dobrega izvajalca – gostitelja  ter z odliko opravili svoje delo.     

Dvornik Blaž                                                                              

Comments are closed.