Majski kopalni dan v Termah Topolšica
Topolšica, 5. maj 2016

 

Začetek našega drugega kopalnega dne bi lahko začela s pesmijo »tih deževen dan« in končala s  »sonček je in ti si skuštrana«. Ja, tako je, ko se na potep odpravi vesela druščina članov društva invalidov Hrastnik.
Zbrali smo se ob 8. uri in korajžno odkorakali v deževno jutro. Odpeljali smo se proti Šaleški dolini in  občudovali zelene poglede na Kamniško - Savinjske Alpe, Pohorje in Posavsko hribovje. Kmalu smo prispeli v lep, miren kotiček, obdan z zelenimi gozdovi, kjer se je iz zemlje prikazal naravni topli vrelec že v 16.stoletju. Zdravilna voda, svež gorski zrak in množica sončnih dni so v prejšnjem stoletju privabljali v Topolšico tudi gospodo z Dunaja in celotne Avstro-ogrske.
Po nekajurnem namakanju, razmigavanju in vodnih masažah smo se prepričali zakaj. Voda je res blagodejna, prijetna, mehka in tako dobro dene razbolelim okončinam in sklepom. K temu je svoje prispevalo tudi sonce, ki nas je prijetno grelo. Po dobrem kosilu in še slajšem sladoledu smo se dobre volje počasi odpravili proti domu.


Ja, lepo se imamo skupaj. Zato vem, da se vidimo tudi 2. Junija v Šmarjeških toplicah.

Jerica Laznik