Planinski dan invalidov na Kopah

Tako kot vsako leto smo se letos udeležili planinskega dneva invalidov na Kopah. Zbrali smo se ob 6. uri in se odpravili današnjemu srečanju naproti. Ni nas bilo veliko, nekaj čez dvajset, toda to ne pomeni da ni interesa, ampak v avgustu imamo v programu še kopanje v Strunjanu in pa piknik invalidov na Kopitniku.

Po pozdravnem govoru podpredsednika društva g. Avgust Žiberta, ki je ob tem podal informacijo,  kako bo potekalo srečanje. Med potjo smo se ustavili na jutranji kavici, nato pa nadaljevali pot proti našemu cilju. Na Kope smo prispeli med prvimi tako da smo si lahko izbrali najboljše mize. Podpredsednik je dvignil bone za jedačo in pijačo, s katerim si lahko dobil čevapčiče s prilogo ali  pasulj ali goveji golaž, za pijačo pa vino, pivo, ledeni čaj ali mineralno vodo.

Ob 10. uri se je začel program. Po nagovoru županov občin in nagovoru predsednika DI Slovenj Gradec Stanislave Tomše, so nam še zapeli moški pevski zbor in ženski pevski zbor. Zabaval nas je ansambel Okej. Med samo prireditvijo so organizatorji obdarili najstarejše udeležence srečanja. Tudi našo članico Frangeš Ljudmilo, ki je bila izredno vesela skromnega darila.

Toda tako kot vedno smo se morali odpraviti proti domu. Nazaj grede smo se še ustavili na kavici ali drugemu okrepčilu in nadaljevali pot proti domu, z mislijo še malo pa se zopet vidimo na kopanju v Strunjanu, če ne pa na pikniku na Kopitniku.

Zapisal: A. Žibert

Foto: P. Lamovšek

Comments are closed.